Vreti o inima sanatoasa? Includeti in dieta algele. Care sunt combinatiile perfecte pentru salata
Algele pot fi combinate corect cu legume, ciuperci, carne, oua si branzeturi.
Friptura, mancare de cartofi, omlete, salate cu branza si paste. Le puteti spori valoarea nutritiva cu o jumatate de lingurita de alge uscate si pisate. Cu o singura conditie. Algele nu trebuie pisate intr-o rasnita de piper sau de sare.
Le striviti intr-un servetel sau intr-un mojar din piatra, ceramica sau lemn asa cum faceti cu usturoiul. Astfel imbogatesc mancarea cu absolut toate vitaminele si mineralele.
Pe langa vitamine si minerale, algele contin fibre. Acestea protejeaza aparatul digestiv si pe cel cardiovascular. O lingurita de alge uscate, spre exemplu, echivaleaza cu 100 de grame de legume si fructe. Se stie ca zilnic aveti nevoie de 500 de grame de vegetale.
Algele se combina corect cu oua, carne, branzeturi, ciuperci si legume. Pentru gust, ele pot fi mixate in prealabil cu alte condimente care va fac placere. Nu ezitati sa consumati nici salate de alge rehidratate.
Algele uscate si apoi rehidratate isi pastreaza toate proprietatile nutritive, care nu se gasesc in aceeasi masura in plantele tereste.
Se combina cu ulei, otet, usturoi si condimente intr-o salata perfecta. Algele contin de asemenea iod, combustibilul de baza pentru glanda tiroida. Iodul este un element vital la orice virsta. Se gaseste in stare naturala in extrem de putine surse alimentare in afara de peste si fructe de mare.