Varza si mersul pe jos, cele mai ieftine medicamente impotriva diabetului. Recomandarile unui academician
"Ce daca am citeva kilograme in plus? Ce daca maninc dulciuri, din cind in cind? Ce daca nu fac miscare ? Oricum nu am timp de nimic." Cateva justificari constante care au dus la prezenta diabetului in randul a peste 2 milioane de romani.
Vorbim astazi cu profesorul Constantin Ionescu-Targoviste despre prototipul ideal de boala care poate fi evitata si nu doar controlata prin pastile ori injectii. Si nici printr-un stil de viata sanatos, expresie pe care o auziti, suntem siguri, de atatea ori in media. Si care nu vine niciodata cu o explicatie completa. Ce inseamna asta? Ei bine, totul incepe cu educatia timpurie. Cu informatii primare despre propriul corp, asa cum ar trebui - dar nu se intampla - sa fie predate inca din gradinita...
Academician profesor doctor Constantin Ionescu-Targoviste, medic primar diabet si nutritie: “Neglijenta cea mai mare a medicilor este - cind vine vorba despre aceasta prima masura terapeutica- care este dieta si miscarea. Multi se si lauda, domle', m-a ferit Dumnezeu am ajuns la 60 de ani si n-am facut analize ceea ce nu este bine. Diabetul nu se manifesta ani de zile prin nimic. Daca il descoperi din vreme nu necesita nici medicatie orala.”
“Eu nu recomand de la inceput medicamente, chiar daca multi dupa presiunea unor firme medicamentoase, pornesc cu medicatia si asta ii da pacientului senzatia ca poate sa manince mai multe si sa se miste mai putin. Aici e un mare pericol care ar putea fi eliminat prin educatie, care ar trebui a inceapa de la gradinita!”
Profesorul Ionescu-Targoviste spune ca, in cazul bolii pe care o studiaza de-o viata, educatia este cea mai importanta preventie. Ati ratat-o in copilarie, niciodata nu e prea tirziu. Iar dieta, inceputa si daca ati luat doar doua kilograme in plus, face ca toate procesele de inflamatie care preced boala sa regreseze.
Academician profesor doctor Constantin Ionescu-Targoviste, medic primar diabet si nutritie: “Celor care sunt grasi le spun ce am facut si eu, desi nu am avut multe kilograme in plus: luati o varza romanesca, o tocati bine, e cea mai buna mincare dimineata, la prinz varza, seara varza si pe linga ea putina brinza ca sa aiba gust si cu ea poti sa scazi in greutate. Infometarea poate scadea din muschi numai daca nu te misti!”
Mersul pe jos, in pas rapid nu costa nimic. Iar varza romaneasca e tare ieftina. Pe tot timpul anului. Avem, asadar, doua dintre cele mai bune medicamente impotriva diabetului. O boala de care sufera peste doua milioane de romani. Fazele premergatoare ale diabetului, spun medicii, afecteaza 40% dintre adulti.
Sursa: Pro TV
Etichete: educație, dieta, nutritie, diabet, varza, slabire,
Dată publicare:
25-03-2016 17:28