Nu neglijati senzatia de foame daca sunteti la dieta. Regulile corecte pentru a va potoli foamea
Nu neglijati senzatia de foame daca sunteti la dieta. E un barometru important pentru starea de sanatate.
Daca privati organismul de nutrienti, nu faceti decat sa il stresati. Sa aflam regulile corecte pentru a va potoli foamea.
Vreti sa aratati perfect in costumul de baie? Atunci respectati prima si cea mai simpla regula a unui regim alimentar.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Dr. Paul Dragomir, medic primar gastroenterologie: "Persoana respectiva trebuie sa manance de asa natura incat sa nu astepte sa i de faca foame. Sa manance la ore fixe, sa aiba mai degraba mai multe mese mici".
Mesele mici trebuie sa contina 100 de grame de carne sau 100 de grame de branza sau un ou fiert alaturi de o salata. Daca vreti sa renuntati la o masa, consumati inainte 100 de grame dintr-un aliment hipernutritiv. Este vorba de midii sau de o banala conserva de sardine in suc propriu. Acestea tin de foame si 5-6 ore.
Dr. Paul Dragomir, medic primar gastroenterologie: "Niciun regim de slabire nu se bazeaza pe faptul de a nu manca, in toate regimurile de slabire pacientul trebuie sa manance o cantitate mica".
Daca apare totusi foamea, mancati multe legume, dar si ciupeci gratinate. Rosiile, dovleceii, vinetele si ciupercile au mai putin de 20 de kilocalorii la suta de grame. Daca va infometati, organismul va fi agresat.
Dr. Catrinel Macovei, medic primar diabet si nutritie: "Incercam sa pacalim corpul dandu-i foart putine calorii cu diete foarte agresive, infometindu-l, ori obligindu-l sa-si consume din rezerve. Aceste diete functioneaza, dar doar pe perioadele scurte cat le tinem".
Iar rezultatul este, in fapt, o crestere in greutate, alaturi de alte probleme.
Dr. Catrinel Macovei, medic primar diabet si nutritie: "Rezultatul final este un deficit de minerale, vitamine, nutrienti pe care el incearca dupa sa si le recupereze apoi printr-un aport exagerat si prin senzatia de foame exagerata".
De asemenea, corelati permanent consumul de calorii cu necesarul corpului. Si faceti 20 de minute de sport in fiecare zi.
Dr. Catrinel Macovei, medic primar diabet si nutritie: "La 1000 de calorii nu ai cum sa strangi tot ce are nevoie un corp de 70 de kilograme ca si concentratie de vitamine si minerale, sa asociem suplimente. Daca nu aduc din mancare, macar sa le aduc din suplimnte, astfel incat acesta senzatie de foame si de adaptate a metabolismului la putin sa fie atenuata".
Daca foamea apare frecvent si nu tineti cura de slabire, mergeti la specialistul endocrinolog. Uneori poate fi semnul unui diabet nediagnosticat sau al afectiunilor de la nivelul tiroidei.