Metoda prin care persoanele slăbuțe pot câștiga kilogramele dorite


Ultimul update: Miercuri 22 Mai 2019 09:48
Data publicarii: Miercuri 22 Mai 2019 07:24
Categorie: CSID

Metabolism conservator şi metabolism risipitor? Vorbim despre două condiţii genetice care ne determină relaţia cu alimentele. În funcţie de aceste date genetice, primim şi recomandările.

Cei mai mulţi oameni fac parte din categoria care depune o parte din hrană în ficat şi în alte ţesuturi. Ei asigură supravieţuirea speciei. În cealaltă tabără, caloriile din mâncare sunt transformate în căldură.

Prof. dr. Ionescu Târgovişte, medic primar diabet şi nutriţie: "Grăsimea, excesul de energie se depozitează în mod fiziologic în țesutul adipos, pentru că ţesutul adipos a apărut în vremurile ancestrale când mâncare era intermitentă şi omul când avea la îndemână ceva mânca în ideea să reziste în perioada următoare."

Aşa a supravieţuit specia umană. Aşadar puţină grăsime pe suprafaţa corporală NU face rău. Excesul e nociv. De ce?

Prof. dr. Ionescu Târgovişte, medic primar diabet şi nutriţie: "Lipidele nu mai sunt depozitate în ţesutul adipos unde sunt protejate, ci în muşchi, în ficat, în inimă."

Şi din acest motiv faceţi orice efort să mergeţi zilnic pe jos.

Am vorbit despre persoanele, cele mai multe, care au un metabolism, să îi spunem, conservator. Şi care pot trece uşor în tabăra supraponderalilor. Dacă depozitele grase deja sunt seminificative nu vă slăbeşte mişcarea intensă ci dieta organizată.

Muşchii sunt consumatori uriaşi de energie. Iar obiectul oricărei diete este păstrarea acestora. Şi dislocarea doar a cantităţii nocive de ţesut gras. După ani de zile de calcule, am ajuns la concluzia că minus 500 de kilo-calorii din porţiile zilnice înseamnă rezultat bun pe termen lung.

Dr. Şerban Damian, medic nutriţionist: "S-a stabilit că asta ar fi o valoare care să nu agreseze organismul, pe de-o parte organismul primeşte suficientă energie din alimente, dar şi accesează ţesuturile adipoase."

În felul acesta, se conserva masă musculară. Prin reducerea cantităților de hrană şi prin banalul mers pe jos, sângele ia din ţesuturi grăsimile depozit numite trigliceride. Sunt duse apoi în ficat şi transformate, până la urmă în enegie.

În tabăra opusă găsim persoanele slăbuţe, care pot să mănânce oricât. Acestea au în exces aşa numitele proteine decuplante, care transforma caloriile din mâncare direct în căldură.

Lor le spumem ca să câştige câteva kilograme, presupune dietă extrem de calculată de către medic. Şi nu mese excesive la întâmplare.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Românii cred că sunt alergici la puful de plop. Problema vine de fapt de la altă plantă
Românii cred că sunt alergici la puful de plop. Problema vine de fapt de la altă plantă
scabie
Cum se transmite scabia. Este o boală infecţioasă des întâlnită în acest sezon
Consumul de alcool zilnic duce în timp la ciroză hepatică și posibil diabet
Faceţi orice efort pentru a salva un dinte natural. Nicio tehnică stomatologică nu atinge perfecţiunea acestuia
Motivul pentru care soarele influențează îmbătrânirea pielii
Sunt suficiente doar 48 de ore pentru pierderea unui dinte. Ce greşim când ne spălăm pe dinţi
Vacanţele pot să aducă neplăcuţii paraziţi care se instaleza în păr: păduchii. Cum scăpăm de ei
O pisică, lângă fiecare copil. Motivul pentru care medicul ne dă acest sfat
O pisică lângă fiecare copil. Motivul pentru care medicul ne dă acest sfat