Metoda prin care ne putem păstra silueta și prelungi speranța de viață

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Duminica 16 Septembrie 2018 10:40
Categorie: CSID

În cele mai multe poveşti adevărate cu şi despre alimentaţia corectă insistăm pe diversitate - adică puţin din toate tipurile de alimente.

Este o metodă prin care putem prelungi speranţa de viaţă.

Privim acum spre mediul exterior. De aici vin semnale corecte în legătură cu acest aspect. Iar ca să ilustrăm asta, mergem pe nisipul de lângă Agigea. Pe litoralul românesc, altfel copleşit nu doar de hoteluri, ci şi de tot mai multe clădiri cu locuinţa, creşte o rudă a bradului. Care produce efedrină, o substanţă activă folosită în tratamentul astmului.

Stadiunea biologică marină de la Agigea. Toate plantele rare de la Marea Neagră sunt conservate chiar în spatele portului Agigea. Din cauza construcţiilor de la mare, vântul nu mai e atât de puternic. Şi, în fiecare an, aducem nisip nou pe plaje. Astfel omorâm speciile primitive de nisip.

Efedrina e substanţă activă din aşa numitele bronho-dilatatoare, care deschid căile respiratorii din plămâni. Este folosită în tratamentul astmului.

Ne uităm şi spre apă. Chiar dacă vi se pare banală Marea Neagră, aceasta e unică în lume. Speciile pe care le găzduieşte sunt unice pentru că apa e la jumătatea salinităţii din Mediterană.

La această diversitate din mediu ne-am adaptat şi hrana. Puţin din tot înseamnă de asemenea şansă la viaţă lungă.

Aceasta deoarece hrana diversă oferă rapid saţietate, deci nu cere cantităţi mari în farfurie. Aşadar câte puţin din tot plus foame.

80% dintre întâlnirile cu farfuria ale oricărei persoane se petrec dintr-un singur motiv: căutarea plăcerii. În natură, căutam această plăcere, dar o găseam rar. Acum v-o puteţi oferi imediat. Şi de aici şi temerea medicilor: nu mâncăm preponderent de foame, ceea ce ne-ar scuti de toate problemele legate de nutriţie.

Reţineţi acest detalii ele evoluției când vreţi să vă apucaţi de dietă. Sau când campaniile de marketing încearcă să vândă fantasmagorii legate de curele de slăbire.

 

Iulia Vântur, la CSID, despre viața din India: ”Munca la știri m-a ajutat în muzică”
Iulia Vântur, la CSID, despre viața din India: ”Munca la știri m-a ajutat în muzică”
Lapte
Consumul de lapte după o boală digestivă poate cauza intoleranța la lactoză
Șnițelele și cașcavalul pane, adevărate „bombe” pentru organism
Cărbunele activ, indispensabil în farmacia de acasă. Poate salva vieți
Ce găteşte Nadia de Crăciun, în SUA. Reacţia lui Bart când vede salata de vinete
Cum şi ce să bei de sărbători ca să nu te doară capul. Regulile anti-mahumreală
Aditivul extrem de comun în alimente care distruge lent creierul
paine
Ce se întâmplă dacă mestecăm mult timp o bucată de pâine. Efectul este uluitor