Horia Tecău, de la tenis în joacă, la Olimpiadă și Wimbeldon: “Să faci echipă cu cineva înseamnă să îți șlefuiești orgoliul”


Ultimul update: Duminica 12 Mai 2019 10:49
Data publicarii: Duminica 12 Mai 2019 10:46
Categorie: CSID - Ce se întâmplă, doctore?

După Sorana Cîrstea, alt super campion ne vorbește astăzi despre stilul său de viață. Cu o nuanță aparte, de data aceasta!

Să faci echipă cu cineva înseamnă să îți șlefuiești orgoliul. Ne-o spune Horia Tecău, finalist la Olimpiadă și învingător la Wimbledon, alături de partenerul său.

E un efort suplimentar să te muți de la simplu la dublu, să gândești altfel și să muncești cu gândul la nevoile de pe teren ale altcuiva, povestește Horia.

“Mă bucur că am fost dat de mic la înot, pentru că este foarte important pentru dezvoltarea fizică. Tenisul era o joacă, o experiență colectivă de joacă, nu înțelegeam eu prea bine ce fac acolo, dar îmi plăcea să ies cu copiii. La 11-12 ani, eram bun la categoria mea de vârstă, mă motiva să continui. Tatăl meu a facut baschet și el m-a încurajat către sport. Nu știam ce voi face din tenis, visam, cum visează orice copil…”, spune Horia Tecău.

Detalii în video atașat.

 

Tags: csid, horia tecau,