Explicația pentru care cariile sunt mai frecvente până la 18 ani

20-09-2017 09:18


Până la 18 ani, smalțul dentar al copiilor este mai slab calitativ decât al adulţilor. Iată şi motivul pentru frecvenţa cu care apar cariile.

Veţi blama poate şi dulciurile pentru starea danturii celor mici. Nu este însă neapărat despre exces. Mai ales că afecţiunile de această natură se constată şi la micuţi, care nu sunt mari amatori de bomboane, ciocolată ori prăjituri.

Carii multe la vârste mici, pe dinţii de lapte. Oricum se schimbă, deci copilul nu va avea probleme ulterior, cred mulţi părinţi. Dar aceşti dinţi de lapte se pierd repede sub asaltul acestei probleme.

Apar probleme de masticaţie, dar şi înghesuiri dentare. Care vor favoriza cariile pe dinții definitivi.

O altă problemă o reprezintă infecţiile maxilarului. Infecţiile în maxilar afectează din start structura şi forma dinţilor definitivi.

Schimbăm perspectivă. Odată ce erup dinții definitivi şi până la 18 ani, stratul de sub smalț, dentina, e mai subţire decât la un adult.

De aceea, în aceşti ani, evaluările stomatologice nu sunt moft, ci necesitate. Din păcate, Casa de asigurări nu decontează majoritatea consultaţiilor şi intervenţiilor.

Tags: csid, smalt dentar,