Explicația pentru care cariile sunt mai frecvente până la 18 ani
Până la 18 ani, smalțul dentar al copiilor este mai slab calitativ decât al adulţilor. Iată şi motivul pentru frecvenţa cu care apar cariile.
Veţi blama poate şi dulciurile pentru starea danturii celor mici. Nu este însă neapărat despre exces. Mai ales că afecţiunile de această natură se constată şi la micuţi, care nu sunt mari amatori de bomboane, ciocolată ori prăjituri.
Carii multe la vârste mici, pe dinţii de lapte. Oricum se schimbă, deci copilul nu va avea probleme ulterior, cred mulţi părinţi. Dar aceşti dinţi de lapte se pierd repede sub asaltul acestei probleme.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Apar probleme de masticaţie, dar şi înghesuiri dentare. Care vor favoriza cariile pe dinții definitivi.
O altă problemă o reprezintă infecţiile maxilarului. Infecţiile în maxilar afectează din start structura şi forma dinţilor definitivi.
Schimbăm perspectivă. Odată ce erup dinții definitivi şi până la 18 ani, stratul de sub smalț, dentina, e mai subţire decât la un adult.
De aceea, în aceşti ani, evaluările stomatologice nu sunt moft, ci necesitate. Din păcate, Casa de asigurări nu decontează majoritatea consultaţiilor şi intervenţiilor.