Excesul de carne dauneaza sanatatii, insa nu e indicata nici scoaterea ei din alimentatie. Ce recomanda medicii
Afecteaza metabolismul, nivelul de calciu din organism si functionarea rinichilor. Este vorba despre excesul de carne. Nu renuntati insa la proteinele animale. Dar respectati cantitatile corecte.
Nu consumati cantitati mari de carne, va sfatuiesc medicii. Abuz inseamna o portie care se apropie de 400 de grame.
Avertizarea nu se refera doar la aportul de carne rosie, ci la toate tipurile.
Organismul uman are nevoie zilnic de 0,7 grame de proteine pe kilogram corp. Dintre toate alimentele, carnea are un continut de aproape 100 % proteine. Dupa un calcul sumar, o portie corecta de carne rosie nu trebuie sa depaseasca 100 de grame.
Nu va ganditi ca puteti consuma cantitati nelimitate de carne alba. 120 de grame de pui, curcan sau peste gras sunt de ajuns pentru o zi.
Cantitatile mari vin la pachet cu probleme de sanatate.
In zilele urmatoare este indicat sa va asigurati aportul de proteine din vegetale, adica fasole, linte, mazare. Si completati mesele cu zarzavaturi din abundenta.