De ce plang femeile cand beau alcool peste masura. Rezultatele unui studiu realizat de danezi
Consumul scazut sau moderat de alcool este asociat in general cu o stare de veselie, insa in cazul femeilor consumul ridicat de bautura duce la o stare de tristete, sustine un nou studiu.
Potrivit unui studiu realizat de danezi, femeile incep sa se simte triste si sa planga dupa ce intrec masura cu bautura, in schimb barbatii devin mai veseli, relateaza Daily Mail.
Studiul a fost efectuat pe un grup de 151 de femei si 79 de barbati cu varste intre 15-20 de ani care erau obisnuiti ai petrecerilor in liceu.
Alegeri 2024
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
15:30
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spuneau sondajele de opinie despre candidați în urmă cu 6 luni și ce arată acum
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
12:53
Candidații la alegerile prezidențiale 2024. În ce ordine apar pe buletinele de vot de duminică, 24 noiembrie
In timp ce consuma alcool, subiectii erau testati din ora in ora pentru a se masura nivelul de alcool din sange, gradul de atentie, concentrare sau de tristete/veselie.
"Am remarcat ca un consum scazut sau moderat de alcool este asociat cu un nivel crescut de veselie printre adolescentii care frecventeaza petreceri" a declarat Marie Eliasen, profesor la University of Southern Denmark.
"Consumul excesiv de alcool a dus la o accenture a starii de tristete printre fete, insa nu si printre baieti" a mai adaugat ea. Acest lucru se poate datora faptului ca baietii au o mai mare toleranta la alcool, ei fiind cei care il consum cel mai frecvent si in cantitati mai mari.
Potrivit aceluiasi studiu, alcoolul are un gust mai dulce daca este consumat in locuri unde este difuzata muzica la un volum mare. De asemenea, zgomotul ridicat de la petreceri sau din baruri ne impiedica sa ne dam seama de volumul de alcool consumat.
Rezultatele studiului vor fi publicate in revista "Alcoholism: Clinical and Experimental Research".
Citeste si: Zece orase care vor disparea de pe harta lumii, pana in 2050