Ce legatura este intre muraturi si infectiile urinare. Problemele care nu pot fi rezolvate cu antibiotice
Cistite repetate, cure repetate de antibiotice si. aceeasi problema care persista. Jena in dreptul vezicii urinare are frecvent, nu o cauza infectioasa, ci una de adaptare. Cum trebuie abordate episoade de infectii ce par interminabile?
Doua infectii urinare pe an, in cazul femeilor, nu reprezinta o situatie anormala. E bine, totusi, sa apelati la medic pentru antibiotice. In acelasi timp, povestiti-i despre frecventa episoadelor din anii precedenti.
Clinicienii recomanda sa nu va indreptati imediat spre un antibiotic cu spectru larg.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Dr. Simina Florescu medic primar boli infectioase: “Presiunea antibiotica determina selectarea tulpinlor rezistente si care in timp isi cresc gradul de rezistenta atat de mult incat sunt germeni pentru care noi nu mai avem ce face”
Totusi, exista paciente cu simptome de infectie urinara - mai exact, vezica dureroasa si senzatia permanenta de urinat - in conditiile in care urocultura e sterila.
In interiorul vezicii, exista, in mod normal, un mucus protector. In acest mod, urina evita sa intre in contact direct cu peretele organului. Daca acest mucus nu se secreta in cantitate suficienta, apare durerea.
Zona din vezica ramasa fara protectie naturala incearca sa se refaca. De obicei, este impiedicata de o inflamatie locala persistenta. Cauzata de infectiile din zona, de hemoroizi, constipatie cronica sau contact intim dureros
Senzatia dureroasa e amplificata de nivelul de aciditate pe care il are urina. Lichidul excretat este cu atit mai acid, cu cat consumati mai des muraturi, otet sau citrice. Din aceste motive, ajutorul medicamentos este tintit pe refacerea naturala a barierei de protectie din vezica.
Veti avea insa de urmat si un regim alimentar. Se impune, deci, o evaluare ampla la urolog.
Dr. Andrei Manu Marin, medic primar urolog: “Daca se duce la medic ii spune ai cistita, ia antibiotic, si rezolva partial sau deloc cu acel antibiotic si crizele astea revin!”
Sursa: Pro TV
Etichete: infectari, protectie, antibiotice, vezica, urinare,
Dată publicare:
27-09-2015 15:15