Ce contine camara perfecta pentru sanatate in 2013: fructe si legume uscate, dar si muraturi in sare
Topul celor mai sanatoase conserve. Pe primul loc stau fructele si legume uscate. Vin puternic din urma muraturile in sare, sucul de rosii si fructele conservate in miere.
Mancati fructe si legume din belsug. Si nu uitati sa deshidratati portii generoase si pentru iarna. Pentru vegetale aceasta este cea mai buna metoda de conservare.
Daca va pregatiti muraturi pentru iarna, optati pentru retetele pe baza de apa si sare. Se pune o lingura rasa de sare la un litru de apa. In felul acesta veti avea o portie sanatoasa de probiotice, bacterii esentiale pentru tractul gastro-intestinal.
Pentru sezonul rece deshidratati legume si fructe, la fel de benefice pentru organism!
In timpul iernii, consumati legumele sau fructele uscate pe post de gustari.
Uscati si rosii la soare, apoi conservati-le in pungi de hartie sau in ulei. Aveti astfel la indemana delicatese accesibile. Si gemurile sunt sanatoase. Se prepara doar cu fructe in coaja, cu zahar brut sau melasa si zeama unei lamai.
Evitati sa puneti acid acetilsalicilic in conserve. Poate perturba microflora intestinala si accelereaza eliminarea vitaminei C din organism.
Fructele mai pot fi pastrate in miere neprocesata si neincalzita.
La 300 de grame de fructe de padure spre exemplu sunt necesare 600 de grame de miere. Asadar se pastreaza regula - o parte fruct, doua parti miere. Se pot folosi si fructe oleaginoase - nuci, alune, migdale. Produsul albinelor are un PH care impiedica dezvoltarea bacteriilor.
Nu uitati nici de sucul de rosii. Se conserva cu 0.5% sare.
Substantele active din rosii devin mai puternice prin fierbere. Este singurul produs procesat mai valoros decat leguma proaspata.