Adevaratul motiv pentru care e bine sa consumam fructe si legume proaspete. Scurgerile RADIOACTIVE din corpul nostru
O celula este o uzina. Are aparat propriu pentru respiratie, digestie si excretie si face schimburi energetice in fiecare moment. II ajutati productia prin consumul de alimente crude.
Cum arata fiecare celula din corpul dumneavoastra? E greu de imaginat, dar vorbim despre o uzina cu aparat propriu pentru respiratie, digestie si excretie. Acest mecanism genereaza reziduuri, care pot fi anihilate doar consumand alimente crude. Inca un motiv, asadar, sa alegeti fructele si legumele proaspete.
De cate ori auziti zilnic ca este sanatos sa consumati fructe si legume? Sfatul este corect. Rareori vine insa si cu explicatii. In primul rand, alimentele vii accelereaza tranzitul intestinal si ofera protectie cardio-vasculara.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Mergem insa la nivel de celula, pe care ne-o imaginam ca pe o mica uzina. Produce energie. In toata lumea vie, rolul de moneda de schimb energetic le revine moleculelor numite ATP.
Conf. dr. Ion Daniel, sef sectie chirurgie: "In interiorul ei au loc in fiecare moment niste arderi, dar din cand in cand aceasta centrala are mici scurgeri radioactive, substante denumite radicali liberi."
Radicalii liberi sunt substante instabile, care pot duce la mutatii genetice periculoase.
Conf. dr. Ion Daniel, sef sectie chirurgie: "Dar noi suferim modificari si mutatii genetice fiecare clipa. Singure substante care pot sa contrabalanseze acesti radicali liberi sunt furnizate de alimente de orgine vegetala."
Antioxidantii din legume si fructe se opun radicalilor liberi, periculosi si generati chiar de catre organismul uman. Ca sa contina acesti antioxidanti insa, vegetalele nu trebuie preparate termic.
Substantele benefice din cruditati mai au un avantaj.
Dr. Cristina Balanescu, nutritionist: "Sunt procesate in organism si, in momentul in care intra in procesele metabolice, o parte se foloseste si o parte se elimina. Prin eliminare multe dintre aceste substante reziduale agata alte rezidiuuri."
Apare, deci, un lant de productie eficient in aceste uzine incredibile. Recomandarea completa si corecta este sa consumati cel putin cinci portii de legume si fructe crude zilnic. Ce inseamna o portie? Un mar, un ardei mare sau o ceasca plina cu frunze de orice fel.