Urmarile atentatelor din Paris. Polonia anunta ca nu mai accepta cotele de imigranti impuse de UE

Ultima actualizare: 17-11-2015 01:50
atentate franta

Dupa atentatele de vineri seara de la Paris, Polonia nu va putea respecta acordurile europene privind relocarea imigrantilor, a scris sambata ministrul de externe polonez desemnat Konrad Szymanski.

E un prim semn ca atentatele de vineri ar putea submina grav politica Uniunii Europene privind refugiatii, transmite Reuters.

Intr-un comentariu publicat pe portalul de stiri (cu orientare de dreapta) wPolityce.pl, Szymanski a declarat ca viitorul guvern conservator polonez nu este de acord cu angajamentul asumat de fostul guvern de la Varsovia de a accepta sa imparta povara relocarii imigrantilor pe intreg teritoriul UE si ca acum, "in fata evenimentelor tragice din Paris, nu vedem posibilitatile politice de a implementa (aceste acorduri)".

"Decizia (Consiliului UE) este valabila pentru toate tarile UE, dar implementarea sa este foarte greu de imaginat astazi. Va trebui sa asteptam decizia Curtii de Justitie a UE, o reactie a Bruxelles-ului", a declarat totodata Szymanski intr-un interviu acordat postului de radio RMF FM.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO