Un politician bavarez a trimis un autocar cu refugiati la Cancelaria din Berlin. Raspunsul Angelei Merkel. VIDEO

15-01-2016 11:53


refugiati

Politicianul bavarez Peter Dreier, din orasul Landshuter, a imbarcat joi, intr-un autocar, 51 de refugiati sirieni care erau gazduiti in regiune si pe care i-a trimis la Cancelaria din Berlin, in semn de protest fata de politicile cancelarului german.

“Este un semnal ca politica refugiatilor nu poate continua si nu trebuie sa continue in acest fel”, a explicat intr-un comunicat Dreier, membru al formatiunii conservatoare Freien Whaler, care ii insoteste pe refugiati in voiajul la Berlin deoarece, potrivit spuselor sale, doreste sa solicite masuri care sa puna capat sosirii neincetate de solicitanti de azil in Bavaria.

Potrivit ultimelor cifre furnizate de autoritatile federale, in 2015 in Germania au intrat aproximativ 1,1 milioane de solicitanti de azil.Dreier a explicat ca, in octombrie 2015, a vorbit la telefon cu cancelarul german pe care a avertizat-o inca de atunci ca-i va trimite la usa Cancelariei un autocar plin cu refugiati daca situatia nu se va schimba si daca nu sunt luate masuri prin care sa se evite ca autoritatile locale sa fie depasite de numarul mare de solicitanti de azil. La aceasta actiune de protest participa 51 de refugiati sirieni care, spune Dreier, s-au oferit de buna voie sa intreprinda calatoria la Berlin.

“Nu se vede sfarsitul valurilor de refugiati, capacitatea de a-i gazdui intr-un mod demn in regiunea noastra se apropie de sfarsit si nu vad ca s-ar construi noi locuinte pentru imigranti”, a acuzat politicianul bavarez, care a avertizat ca in Bavaria multi oameni incep sa-si piarda increderea in autoritatile federale.

Dupa ce autocarul a stationat doua ore in fata Cancelariei, municipalitatea Berlinului a acceptat sa-i ia in grija in timpul noptii si i-a cazat la o pensiune situata in apropiere de oras, potrivit presei. Vineri dimineata autocarul s-a intors in Bavaria. Ei ''sunt foarte dezamagiti" ca au trebuit sa plece din nou spre sudul tarii, a dat asigurari politicianul, Peter Dreier, la radioul regional SWR. ''Au venit in Germania si asteapta ca Angela Merkel sa-i ajute. Vor sa mearga in marile orase. Si aceste asteptari nu au fost indeplinite'', a mai spus Dreier.
 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO