Sprijinul pentru partidul lui Merkel a scazut dupa agresiunile sexuale de la Koln. Anuntul facut de procurorii germani

Ultima actualizare: 18-01-2016 07:11
merkel

 Sprijinul pentru conservatorii cancelarului german Angela Merkel a scazut cu doua procente intr-unul din primele sondaje de opinie publicate dupa agresiunile sexuale in masa asupra femeilor, pentru care au fost facuti responsabili migranti, la Köln.

Sondajul televiziunii publice ARD arata de asemenea o majoritate restransa de germani sceptici in legatura cu gestionarea de catre tara a influxului imens de migranti.  Aproximativ 1,1 milioane de migranti au intrat in Germania anul trecut, mult mai multi decat in orice alta tara europeana. Merkel a rezistat presiunii de a lua masuri drastice pentru a stopa fluxul, cum ar fi inchiderea frontierelor Germaniei, spunand ca tara este suficient de puternica pentru a face fata.

Sondajul, realizat pe 12-13 ianuarie, arata ca sprijinul pentru blocul conservator al lui Merkel - Uniunea ei Crestin-Democrata (CDU) si Uniunea Crestin-Sociala din Bavaria (CSU) - a scazut cu doua procente la 37%.  Partidul anti-imigranti Alternativa pentru Germania (AfD), care si-a intensificat criticile la adresa politicii lui Merkel fata de refugiati dupa atacurile din Köln, a urcat cu un procent la 10%.

Politia a inregistrat 652 de plangeri penale legate de evenimentele din Köln, dintre care 331 sunt de natura sexuala. Numai cinci persoane sunt in prezent arestate, iar acestea pentru delicte non-sexuale sau furt, provocand vatamari corporale si opunere la arestare, aminteste Reuters.

Procurorii au anuntat joi ca ofera recompense de 10.000 de euro pentru informatii care sa conduca la arestarea altor suspecti.  Intrebati daca sunt de acord cu optimismul lui Merkel ca "ne putem descurca", 51% dintre respondentii sondajului au indoieli cu privire la capacitatea Germaniei de a gestiona criza, in timp ce 44% sprijina pozitia cancelarului.

Sondajul arata ca germanii sunt aproximativ egal impartiti daca influxul de migranti ii sperie, cu 48% spunand ca da si 50% afirmand ca nu este un motiv de ingrijorare, noteaza Reuters

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO