"Nu vrem sa ramanem in Europa". Mesajul unui refugiat sirian in varsta de 13 ani arata ce-si doresc de fapt imigrantii

Ultima actualizare: 07-09-2015 00:03
Kinan Masalmeh - refugiat sirian

Un interviu cu un refugiat sirian in varsta de 13 ani a devenit viral pe Facebook, unde a fost vizualizat de 1 milion de ori si distribuit de peste 16.000 de persoane.

Kinan Masalmeh a ajuns alaturi de sora lui in Ungaria, la Budapesta. Baiatul explica pentru postul de televiziune Al Jazeera ca tot ce isi doreste este sa se intoarca acasa, in Siria, si sa se incheie razboiul, scrie The Independent.

"Va rog, ajutati-i pe sirieni. Sirienii au nevoie de ajutor, opriti razboiul. Nu vrem sa ramanem in Europa, doar sa se opreasca razboiul. Politia din Serbia, din Ungaria, din Macedonia, din Grecia nu ne vrea", spune baiatul.

Kinan si sora lui au fugit din orasul Daraa, devastat de razboiul civil care a luat sute de vieti.

 
A 13-Year-Old Syrian's Message to Europe

"Please help the Syrians... The Syrians need help now. Just stop the war. We don't want to stay in Europe, just stop the war."We first met 13-year-old Syrian refugee Kinan Masalmeh in the Hungarian border town of Szeged last week. Outside Budapest's main international railway station, we found him among the hundred of refugees who have been stranded for a second day as authorities continue to block them from travelling to other countries.

Posted by Al Jazeera English on Wednesday, 2 September 2015

Sute de refugiati au protestat in Gara de Est Keleti, din Budapesta, unde asteapta de cateva zile sa li se permita sa se urce in trenuri cu destinatia Austria. De acolo, spera sa ajunga in Germania, tara care a promis ca le va da azil.

Si Marea Britanie este o destinatie populara printre migranti. Insa premierul britanic David Cameron a declarat ca Regatul Unit nu este pregatit sa preia din refugiati, asa cum au cerut cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Fracois Hollande.

Britanicii par insa deschisi ideii de a gazdui refugiati. O petitie semnata de peste 200.000 de persoane le cere parlamentarilor sa le ofere azil refugiatilor.

"Este o criza globala, iar Marea Britanie nu ii ajuta pe refugiati la fel de mult ca alte state europene. Nu putem ingadui ca acesti oameni, care si-au riscat vietile pentru a fugi de conflictele si violentele ingrozitoare din tarile lor sa fie lasati in voia sortii si in conditii inumane. Trebuie sa ajutam", sustin initiatorii petitiei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO