Cameron vrea sa ii expulzeze pe imigrantii care nu vorbesc limba engleza. Cat timp le da la dispozitie pentru a o invata

18-01-2016 14:52


david cameron

Premierul Marii Britanii, David Cameron, vrea sa ii integreze pe imigrantii veniti in regat si le cere sa invete limba engleza in cel mult doi ani si jumatate.

In caz contrar, acestora li s-ar putea cere sa se intoarca in tara de provenienta, asta chair daca si-au intemeiat o familie si au copii cu un cetatean britanic, potrivit Daily Mail.

Guvernul va cheltui 20 de milioane de lire sterline pentru a imbunatati cursurile de engleza destinate imigrantilor. Aceasta masura face parte dintr-un plan de a combate extremismul din comunitatile izolate si de a le oferi mai multa independenta femeilor musulmane.

„Daca nu vorbesti limba, oportunitatile tale vor fi limitate” a spus David Cameron pentru postul de radio BBC. El a mai declarata ca vor fi introduse teste de limba pentru a monitoriza progresul imigrantilor.

Ce-am aflat din cercetarile facute in tara: barbatii asista la sedintele cu parintii de la scoala, iar femeile sunt nevoite sa stea afara. Femei care nu au voie sa iasa din casa fara a fi insotite de o ruda de sex masculin – aceste lucruri se intampla la noi in tara si sunt inacceptabile”, asa a motivat Premierul Marii Britanii aceasta initiativa.

Noua politica a Guvernului britanic va fi implementata din octombrie anul acesta.

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO