46 de migranti salvati de politistii de frontiera romani din Marea Egee. Traficant de persoane arestat in operatiune. VIDEO

Ultima actualizare: 20-05-2016 01:43
politia de frontiera

Politistii romani de frontiera aflati in misiune internationala in Grecia au salvat 46 de persoane, printre care si sapte copii, aflati intr-o barca ce era in pericol de scufundare in Marea Egee.

Potrivit unui comunicat al Politiei de Frontiera din Romania, conducatorul ambarcatiunii a fost retinut sub suspiciunea de de trafic de migranti.

Politistii de frontiera romani, ce se aflau pe nava MAI 1104, aflata in misiune in Marea Egee, a primit o informatie, pe 15 mai, potrivit careia o ambarcatiune de mici dimensiuni, supraincarcata cu persoane, se afla in pericol de scufundare in Marea Egee.

Echipajul navei romane a identificat ambarcatiunea semnalata, pe care se aflau aproximativ 50 de persoane. Initial, conducatorul barcii a refuzat sa opreasca insa, in scurt timp, dupa ce una dintre persoanele aflate la bord s-a aruncat in apa, acesta a oprit.

La bordul navei au fost preluate 46 de persoane, dintre care sapte copii, 12 femei si 27 de barbati, care au solicitat ajutorul politistilor de frontiera romani. In timpul actiunii de salvare, conducatorul ambarcatiunii a refuzat sa vina la bordul navei romanesti, incercand sa porneasca motorul barcii si sa fuga. Deoarece nu s-a supus somatiilor legale, politistii de frontiera l-au imobilizat si l-au dus la bordul navei.

Cele 46 de persoane salvate au primit asistenta si hrana de la politistii de frontiera romani, fiind transportate in siguranta in Portul Chios si predate autoritatilor elene.

Conducatorul ambarcatiunii urmeaza sa fie cercetat de autoritatile locale, fiind suspectat de trafic de migranti. In luna mai, echipajul navei MAI 1104 a identificat alte trei ambarcatiuni gonflabile, pe care se aflau 149 de persoane, dintre care 34 de copii, 38 de femei si 77 de barbati.

Politistii de frontiera romani au salvat si transbordat la bordul navei Politiei de Frontiera persoanele aflate in dificultate, acordandu-le asistenta si hrana, dupa care le-au transportat in siguranta in portul din Chios, unde au fost preluate de autoritatile elene, pentru efectuarea procedurilor specifice.

De la inceputul detasarii in misiunea Frontiex, in luna martie, nava Politiei de Frontiera romane a participat la 38 de misiuni, 11 dintre acestea fiind actiuni de salvare a 573 persoane aflate in dificultate in Marea Egee, dintre care 168 erau copii, 145 femei si 260 barbati. Persoanele salvate proveneau din mai multe tari, printre care Siria, Palestina, Iran, Eritreea, Mali si Algeria, a precizat IGPF.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO