Filmul unui furt, intr-un hotel din Baile Herculane. VIDEO realizat de politistii din Caras-Severin

02-10-2013 13:47


 Este “Saptamana Prevenirii Criminalitatii” in intreaga tara, iar politistii o dedica in totalitate prevenirii furturilor din locuinta.

 In acest scop, oamenii legii isi doresc sa-i sensibilizeze pe cetateni pentru a-si lua masurile de autoprotectie personala sau a proprietatii private, pentru a reduce astfel riscul de a fi pradati de hoti.

Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Caras-Severin, cu ajutorul Politiei Statiunii Baile Herculane a organizat simularea unui furt dintr-un hotel. Toata operatiunea a fost filmata chiar de catre oamenii legii, care au fost si actori in filmuletul care are aproximativ sapte minute.

In imagini sunt susprinsi toti pasii de interventie pe care Politia ii realizeaza atunci cand este sesizat un furt dintr-o camera a hotelului: primirea sesizarii prin 112, deplasarea echipei de cercetare la fata locului, cercetarea propriu-zisa pentru adunarea probelor, vizionarea camerelor de supraveghere, identificarea martorilor, stabilirea cercului de suspecti, identificarea autorului si stabilirea cauzelor si conditiilor care au favorizat aceasta infractiune.

“Prin aceasta activitate s-a urmarit mai cu seama transmiterea unui sentiment de incredere a populatiei in interventia politiei la sesizare dar si descurajarea potentialilor infractori, prin aplicarea masurilor prevazute de legislatia in vigoare”, au transmis reprezentantii IPJ Caras-Severin, intr-un comunicat de presa.

VIDEO PROTVPLUS.RO