E o "fosila vie". Un rechin preistoric a fost prins de pescari in Golful Mexic. E al doilea exemplar din istorie
"Acesta nu este un crevete!" Pescarii de creveti din Florida au capturat, accidental, un rechin goblin, o specie preistorica, lung de 6 metri si de culoare roz.
Rechinul goblin, cel mai rar dintre toate speciile, a fost prins de perscarii de creveti, in Golful Mexic.
"Monstrul", cu o lungime de 6 metri, are o protuberanta pe cap, care ii ascunde dintii ascutiti. Despre aceasta specie se crede ca traieste in apele adanci din jurul Japoniei. Aceasta este prima observare a unui astfel de rechin in Golful Mexic, in ultimii 10 ani, scrie The Daily Mail.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Creatura preistorica, numita si "fosila vie" avea dintii atat de ascutiti incat pescarii s-au temut sa se apropie cu o ruleta, pentru a o masura.
"N-am stiut ce e. Nu l-am masurat pentru ca animalul avea niste dinti foarte periculosi", a declarat Carl Moore, unul dintre pescarii de pe vas. Moore a decis sa elibereze pestele in apa, dupa ce i-a facut cateva poze.
In baza fotografiilor, specialistii au estimat ca este vorba de o femela, lunga de 6 metri. Cercetatorii stiu foarte putine despre acest peste si nu pot estima cat de mult traieste sau cat de mare poate fi. Ei cred ca nasul lung este echipat cu senzori electrici care pot identifica prada in absenta luminii, in apele adanci.
Pentru Moore, rechinul a fost o captura unica si este fericit ca l-a aruncat inapoi in apa: "Este si oceanul meu si ma interseaza tot ce se intampla in el. Stiu cat de important e sa conservi ceva", a declarat pescarul.
Sursa foto: Carl Moore/ NOAA
And it's definitely really big. pic.twitter.com/BZjx8431Rp
— David Shiffman (@WhySharksMatter) May 1, 2014