Cel mai mare rechin vazut vreodata: imaginile incredibile surprinse de o echipa de biologi marini in adancul oceanului

13-08-2015 12:25

rechin alb

Un grup de biologi marini a facut una dintre cele mai spectaculoase descoperiri. Biologul marin Mauricio Hoyos Padilla, cel care a condus misiunea, sustine ca acestia au descoperit "cel mai mare rechin vazut vreodata".

Rechinul alb a fost filmat de biologi in timp ce acestia realizau o scufundare in Guadalupe, in Mexic, relateaza CNN. Conform oamenilor de stiinta, rechinul, poreclit "Deep Blue" are 50 de ani si este o femele insarcinata.

 

Imaginile au fost surprinse anul trecut si folosite intr-un documentar Discovery, pentru "Saptamana Rechinilor". Filmarea arata cum rechinul inoata in ocean, alaturi de alti pesti. Mauricio Hoyos Padilla, cel care a condus misiunea de scufundare, sustine ca acesta este cel mai mare rechin intalnit vreodata: "Deep Blue" masoara 6 metri lungime si este cat o barca. Dimensiunile anormale ar putea fi datorate faptului ca este insarcinata. 

 

 

Another DEEP BLUE VIDEO!!!!(Please read below about our fundraising campaign)Otro video de DEEP BLUE!!!!(Por favor lean el enlace de abajo acerca de nuestro proyecto)

Posted by Mauricio Hoyos Padilla on Monday, August 10, 2015

Cu o greutate de 2,2 tone, rechinul se afla intr-o conditie foarte buna, ceea ce le da sperante oamenilor de stiinta. "Cand am vazut-o prima data pe Deep Blue, un singur lucru mi-a venit in cap: speranta. Este o specie in pericol, asa ca este extraordinar cum reuseste sa supravietuiasca in vastul ocean. Aceasta femela poarta in pantece cativa alt mici rechini albi, care abia asteapta sa descopere oceanul" a spus Padilla intr-un comunicat.

Clipul a fost postat pe Facebook, unde a strans aproae 2 milioane de vizualizari.

 

Sursa: CNN


VIDEO PROTVPLUS.RO