A supravietuit unui accident de motocicleta, dar doctorii nu i-au mai gasit inima la locul ei. Cazul sau este unic

08-05-2014 23:06


radiografie

Un barbat a supravietuit unui accident de motocicleta, insa doctorii au fost socati cand nu au reusit sa ii gaseasca inima. In urma impactului, aceasta se deplasase in partea dreapta a corpului.

Medicii care au vrut sa-i acorde primele ingrijiri barbatului de 48 de ani au fost complet luati prin surprindere cand nu au reusit sa ii gaseasca inima.

Potrivit New England Journal of Medicine, citata de Australia News, cadrele medicale au vrut sa verifice pulsul ranitului si sa ii asculte bataile inimii, asa ca au comandat niste radiografii. Abia in urma analizelor si-au dat seama ca inima acestuia i se deplasase in partea dreapta a corpului.

Este o curiozitate anatomica foarte interesanta si cu totul neobisnuita. Nu am vazut niciodata ceva asemanator. Ceea ce face ca acest caz sa fie unic, este felul in care inima s-a deplasat atat de departe in cealalta directie, iar pacientul a continuat sa fie treaz si constient”, a declarat doctorul Gregory Fontana, de la Spitalul Lenox Hill, din New York, pentru Live Science.

Explicatia consta in faptul ca rana de la nivelul plamanilor a facut ca presiunea aerului sa creasca in piept, ceea ce a dus la deplasarea inimii. Odata indepartata presiunea, inima a revenit in pozitia originala, noteaza Australia News.

In ciuda plamanilor perforati, a coastelor rupte si a ranilor de la splina, motociclistul a supravietuit.

Iata cum arata radiografiile cu inima barbatului.

Sursa: News.com.au

VIDEO PROTVPLUS.RO