Universitatea Oradea isi va monitoriza absolventii, dupa terminarea studiilor. Care este scopul acestei decizii

05-03-2014 13:23


Facultate

 Absolventii care ies de pe bancile Universitatii din Oradea vor fi monitorizati imediat dupa ce isi vor termina studiile, aceasta decizie fiind luata de Senatul institutiei de invatamant superior.

 Mai exact, conducerea Universitatii din Oradea vrea sa stie daca cei licentiati reusesc sau nu sa isi gaseasca, la finalizarea studiilor, un loc potrivit de munca, in concordanta cu profilul sau cu facultatea pe care au absolvit-o.

Procedura de monitorizare a traseului profesionale al absolventilor, va fi, mai precis, un chestionar pe care tinerii vor trebui sa il completeze atunci cand isi vor ridica suplimentul de diploma, acesta putand fi luat la cel putin sase luni de la terminarea studiilor. In chestionar, absolventii trebuie sa declare firma la care s-au angajat, postul ocupat si profesia pe care o au (in cazul in care s-au angajat). Totodata, vor declara daca au ales sau nu sa isi continue studiile urmand un masterat, dar isi vor lasa si datele de contact, astfel incat Universitatea sa poata tine legatura cu ei.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO