Solutie inedita gasita de edilii din Oradea pentru a alunga porumbeii de pe cladirea Primariei

Ultima actualizare: 08-06-2013 00:43
porumbei

 Porumbeii, un punct de atractie in orice oras cu pretentii, dau mari batai de cap intrucat mizeria pe care o produc ataca monumentele si cladirile istorice. Primaria din Oradea a gasit o solutie inedita pentru a-si proteja cladirea de porumbei.

 Reprezentantii primariei au momit in podul cladirii o pasare de prada care, in cateva luni, a reusit sa sperie porumbeii si sa alunge o buna parte dintre ei.

Cladirea Primariei din Oradea, una dintre cele mai impunatoare din oras, este un monument istoric care se afla pe lista cladirilor protejate din Romania. Tocmai de aceea, ingrijirea ei a fost mereu o prioritate a autoritatilor locale. Una dintre cele mai mari provocari a venit insa din partea porumbeilor. Mii de inaripate si-au facut cuib, pana nu demult in podul primariei.

Ioan Buibas, responsabil cu intretinerea cladirii: "Nu, nu se putea intra. Deci veneam dimineata si, pe timp de iarna, aeriseam instalatia de caldura, trebuia sa stai cu mina la frunte ca iti intrau in ochi, erau foarte multi".

Administratorii imobilului au gasit o idee salvatoare pentru a proteja fatada cladirii: un soim care si-a facut cuib chiar in curtea primariei.

Mircea Oaie, director executiv Directia de Cheltuieli-Functionare, Primaria Oradea: "Am mai avut o solutie inedita cu care, intr-adevar, se pare ca vom intra in istorie, e acel uliu, si care, intr-adevar, inclusiv in zilele noastre, mai survoleaza zona si ne mai ajuta in ideea in care ne mai scapa, intr-un mod natural, sa zic asa, de porumbei."

Deocamdata cuiburile din podul primariei au disparut, iar porumbeii au fost decimati. Reprezentantii primariei spun ca, in sezonul rece, cand pasarile de prada ataca mai des porumbeii, acestia ar putea disparea cu desavarsire din zona.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!