Care alegorice pline de flori multicolore au defilat pe strazile din Oradea si Debrecen

22-08-2012 10:11


  Explozie de culoare, in Debrecen (Ungaria) si in Oradea!

In cele doua orase infratite a avut loc Carnavalul Florilor, un spectacol impresionant cu un alai de care alegorice, impodobite cu o puzderie de flori si o multime de dansatoare si cavaleri care au defilat pe strazi.

De pe margine, un public numeros a urmarit fascinat reprezentatia.

O armata de dansatoare a deschis Carnavalul florilor, la Debrecen, in Ungaria. Costumate ca niste adevarate brazilience, unguroaicele au invitat la dans miile de spectatori.

Patru care alegorice, realizate numai din flori multicolore, s-au perindat pe strazile orasului. Asterix si Obelisc, intreaga ceata de personaje din seria Madagascar, dar si un avion, un vapor, si Mica Sirena si printul ei au fost recreati din cateva sute de milioane de plante.

N-au lipsit nici dansurile populare... sau artistii cocotati pe picioroange, care s-au oprit sa ii salute pe cei din public.

Sarbatoarea s-a mutat apoi la cateva zeci de km distanta dincolo de granita, la Oradea - oras infratit cu Debrecen. Adevarate opere de arta, carele alegorice, insotite de majorete si calareti au strabatut fiecare strada importanta din oras, spre bucuria zecilor de trecatori.

Caravana s-a oprit apoi in fata bisericii romano-catolice din oras, unde oamenii au putut face poze in voie.

Parada florilor e organizata in fiecare an in apropierea zilei de 20 august, dedicata primului rege al Ungariei, Sfantul Stefan.


 

VIDEO PROTVPLUS.RO