Carantina la Spitalul din Oradea, dupa ce 24 de pacienti prezinta simptome de infectie cu salmonella

09-03-2012 12:59


Inspectorii epidemiologi au declansat o ancheta, pentru ca nu este exclus ca la mijloc sa fie vorba chiar de o infectie intraspitaliceasca.

In urma cu doua saptamani s-a inregistrat primul caz cu simptome de salmonella, iar pacientul a fost internat in spital. Intre timp, numarul cazurilor a crescut, iar la cererea Directiei de Sanatate Publica, medicii au fost nevoiti sa declare carantina pentru a limita numarul imbolnavirilor. Deocamdata nu se stie daca este vorba de o infectie intraspitaliceasca, pentru ca au venit cazuri la internare cu aceleasi simptome, dar si pentru ca printre pacinetii internati au aparut aceleasi suspiciuni.

Deocamdata, 19 cazuri sunt confirmate si alti 5 pacienti sunt suspectati ca ar putea fi in aceeasi situatie. Salmonella este o bacterie intestinala care cauzeaza boli infectioase destul de grave cum ar fi febra tifoida. Bacteria se transmite foarte usor prin alimente sau apa si este cauza celor mai raspandite toxiinfectii alimentare .

12 dintre pacienti sunt copii, unii de varste foarte fragede, sub doua luni. Rezultatele analizelor facute tuturor vor fi gata abia peste cateva zile. Intre timp, echipa de epidemiologi a inceput ancheta si incearca sa depisteze cat mai rapid alimentul sau sursa imbolnavirilor, pentru a limita pe cat posibil extinderea epidemiei.


 

VIDEO PROTVPLUS.RO