Subiectele Biologie și Anatomie BAC 2022. Ce a picat la Biologie. Avem subiectele

Ultima actualizare: 22-06-2022 15:45
Contestatii Bacalaureat 2022. Ce trebuie sa faci daca nu esti multumit de nota de la Bac
Getty

Un număr mare dintre absolvenții de licee cu profil real au ales pentru BAC 2022 să dea examen din Biologie sau Anatomie la proba la alege a profilului. 

Subiectele la Biologie vegetală și Anatomie au apărut în mediul online și le puteți găsi pe Știrileprotv.ro. Vedeți mai jos ce a picat la Biologie și ce au avut de rezolvat absolvenții de la profil real care au ales să dea examenul din Biologie la ultima probă.

Fotografii cu subiectele au apărut pe grupurile de Facebook ale elevilor care dau BAC-ul astăzi.

Subiectele la Biologie vegetală și animală de la BAC 2022

Biologie vegetală și animală Bac 2022

Biologie vegetală și animală Bac 2022

Subiecte Anatomie BAC 2022

Subiectele la Anatomie de la BAC 2022

Subiecte Anatomie BAC 2022

Subiecte Anatomie BAC 2022

Examenul la Biologie a început la ora 09.00, iar candidații trebuie să intre în sălile de examen până cel târziu la ora 8.30. După ce primesc subiectele, absolvenții au la dispoziție trei ore pentru a rezolva cerințele de pe foaia de examen.

Ei trebuie să obțină cel puțin nota 5 pentru a promova examenul de bacalaureat.

Baremele și subiectele vor fi publicate de Ministerul Educație pe site-ul edu.ro după-amaiză, când toți candidații au încheiat proba și au părăsit sălile de examen.

Ce profiluri dau bac-ul la BIologie în 2022

Liceenii care au optat pentru Biologie la proba la alegere a profilului au putut să aleagă dacă dau examenul din Biologie vegetală și animală sau din Anatomie.

Potrivit Ministerului Educației, Biologia a fost o opțiune pentru absolvenții unui liceu cu filieră teoretică de la profilele real - Matematică-informatică sau Ştiinţe ale naturii. De asemenea, cei care au terminat Filieră tehnologică, profil Resurse naturale şi protecţia mediului și Tehnic. Biologia a fost o opțiune și pentru absolvenții liceelor militare.

Programa la Biologie pentru Bac 2022

În cadrul examenului la Biologie vegatală și animală se evaluează modul de descriere a particularităţilor structurale şi funcţionale ale celulelor, ţesuturilor, organelor, sistemelor de organe la plante, animale şi om, utilizând limbajul ştiinţific adecvat.

În cadrul examenului la Anatomie se evaluează nivelul de identificare a principalelor componente structurale ale sistemelor de organe la om, precum şi funcţiile acestora. În materia de studiat la Anatomie a intrat și genetica și genetica moleculară.

Cum se desfășoară examenul de Bac în 2022

Potrivit regulamentului, candidații nu au voie să iasă din sala de examen mai repede de o oră și jumătate de la începerea examenului, chiar dacă au terminat de rezolvat subiectele mai repede.

Cei care ies înainte de expirarea celor trei ore, nu vor avea voie să părăsească sala cu foile pe care sunt scrise subiectele.
Regulile privind organizarea examenelor de bacalaureat sunt stabilite de Ministerul Educației și, chiar dacă examenul nu se mai desfășoară în condiții speciale de pandemie, candidații trebuie să le respecte.

Sălile de examen vor fi supravegheate video și candidații nu au voie să vorbească între ei, să schimbe hârtii și materiale informative sau să aibă asupra lor materiale din care să se inspire, telefoane mobile sau orice fel de gadgeturi pentru a comunica în exterior.

Candidații nu au voie să intre în sălile de examen cu niciun fel de obiecte în care ar putea sa depoziteze materiale informative, genți, rucsacuri, etc.

Pentru examenul de matematică absolvenții au voie să aibă asupra lor liniare și alte ustensile de măsurătoare, iar desenele sunt obligați să le facă cu creioane. Textul va fi scris cu pix cu pastă albastră.

Calendar Bacalaureat 2022, sesiunea iunie-iulie

• 23 – 27 mai 2022: Înscrierea candidaților
• 27 mai 2022: Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a
Probele orale de la Bac 2022
• 6 – 8 iunie 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română
• 8 – 9 iunie 2022 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă
• 14 – 15 iunie 2022: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională
Probele scrise de la Bac 2022
• 20 iunie 2022: Limba și literatura română
• 21 iunie 2022: Proba obligatorie a profilului
• 22 iunie 2022: Proba la alegere a profilului și specializării
• 23 iunie 2022: Limba și literatura maternă
Afișarea rezultatelor la Bacalaureat 2022
• 27 iunie 2022: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00)
• 27 iunie 2022: depunerea contestațiilor în intervalul orar 12:00 –18:00
• 28 – 30 iunie 2022: Rezolvarea contestațiilor
• 1 iulie 2022: Afișarea rezultatelor finale

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO