Rezultate BAC 2019. Cum se depun contestațiile la Bacalaureat, după afișarea notelor

Ultima actualizare: 08-07-2019 07:40
contestatiibac

Primele rezultate ale examenului de bacalaureat 2019 se publică, luni, iar elevii nemulţumiţi de notele obţinute vor putea depune contestaţii.

Primele rezultate la BAC 2019 vor fi publicate pe site-ul EDU.RO, până în ora 12:00, dar si pe www.stirileprotv.ro.

Între 9 şi 12 iulie vor fi soluţionate eventualele contestaţii, în timp ce afişarea rezultatelor finale pentru BACALAUREAT 2019 este prevăzută pentru 13 iulie.

Contestațiile se depun la liceul unde s-a dat examenul și constă într-o cerere tipizată semnată de elev sau de elev și părinte, asta dacă acesta nu este major. Cererile sunt preluate apoi de președintele comisiei de evaluare și de unul dintre vicepreședinți.

VEZI AICI rezultatele la BAC 2019 pe județe

Preşedintele, împreună cu unul dintre vicepreşedinţi, cu secretarul sau cu un membru al comisiei din centrul de examen, primesc contestaţiile şi le înregistrează.

Cererile prin care se contestă notele obţinute la evaluarea iniţială, însoţite de un borderou în care se precizează numele candidaţilor şi probele, respectiv, disciplina/disciplinele pentru care este depusă contestaţia se înaintează comisiei din centrul zonal de evaluare, de către un delegat al comisiei din centrul de examen.

După centralizarea cererilor prin care se contestă notele obţinute la evaluarea iniţială, lucrările se secretizează.

Elevii trebuie să știe că pot solicita să își vadă lucrarea corectată după rezolvarea contestațiilor. Aceștia pot face o cerere scrisă către comisia județeană sau a municipiului București pentru a vedea cum a fost notată lucrarea de profesori.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO