A luat nota 2 și la Fizică, și la Matematică. Cum vrea să ia peste 5 la BAC în toamnă

Ultima actualizare: 15-07-2019 22:57

De luni, drumurile absolvenților de liceu s-au despărțit! Aproape 90.000 de tineri care au luat bacul s-au prezentat să își ridice diplomele, în timp ce alți 40.000, cei respinși, își depun dosarul de șomaj ori se înscriu la examenul din toamnă.

În mai multe licee, profesorii au început meditațiile. Nu există însă, de la ministerul Educației, nici un plan de măsuri pentru a le crește șansele.

Reporter: La înscriere pentru toamnă?
Elev: Da! Doamne ajută la toată lumea!

Pentru statul român, sunt proaspăt adulţi, pentru ei înşişi, sunt doar copii care n-au bănuit că joacă în ultimul an de liceu se plăteşte!

Elev: "La mate şi la fizică am luat doi, cam aşa".
Reporter: "Cum ai de gând să creşti de la 2 la peste 5, peste 6?"
Elev: "Multă pregătire, exerciţii peste exerciţii".

Elev: "O să-l iau la toamnă, vă daţi seama. O să învăţ, că n-am învăţat destul".

După înscrierea la bacalaureatul de toamnă, următorul popas e biroul de şomaj.

Între timp, Florin prezintă încântat un evantai de diplome pe care cerneala abia s-a uscat.

Reporter: "Cum de ai reuşit tu şi alţii nu? "
Elev: "Nu ştiu, m-am pregătit, nu e aşa complicat. E vorba doar de cât de responsabil eşti tu. Nici unul n-a fost prost, să spun aşa"
Reporter: "La ce facultate mergi?" 
Elev: "La Politehnica".

Băiatul a luat 9,40 la fizică.

Meditații pentru cei care vor să treacă BAC-ul

 

Anul trecut, rata de promovare a fost 8%. Anul acesta, după contestaţii, e mai mult decât tripla - 25%. Directorul spune că procentul ar fi fost şi mai mare, dacă mai mulţi elevi ar fi venit la pregătirea suplimentară, pe care profesorii au făcut-o în regim de voluntariat.

Gabriela Macaveiu, profesor de fizică: "Au venit şi au solicitat să facă lecţii. În fiecare zi ei mă găsesc aici, 2-3 ore"

Puţini dascăli ar veni gratuit, ca să-i ajute pe elevii picaţi, aşa că Inspectoratul Şcolar Bucureşti va cere bani de la primarii.

Ioana Mihaela Neacşu, inspector şcolar general: În regim de weekend, eventual, sau seara, după cursuri, ei să vină în şcolile unde eu terminat şi să facă pregătire la disciplinele unde nu au promovat.

De aceasta susţinere au mare nevoie şi absolvenţii seriilor trecute, care au rezultatele slabe şi au început să dispară din statistici.

Comunicatul oficial al Ministerului Educaţiei menţionează doar rata de promovare a candidaţilor din promoţia curentă - 75,5%. Surse bine informate sugerează că ministrul Andronescu a cerut să nu apară, ca în toţi anii trecuţi, procentul general de reuşită la bacalaureatul 2019. L-am calculat noi, iar reprezentanţii Ministerului l-au confirmat ulterior - 69,2%, cel mai mic din ultimii 3 ani.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO