Targ auto cu masini celebre in Bucuresti. Masinile cu ani de istorie care pot fi admirate de pasionati

Dată publicare: 01-04-2015 18:35
Dată actualizare: 04-04-2015 07:28


Biciclete fabricate la Deva, motoare facute la Craiova, masini de epoca, dar si superbolizi de peste un milion de euro, toate au "parcat" la targul auto deschis miercuri la Bucuresti.

Piata romaneasca isi revine din criza, spun producatorii, care anunta cresteri de vanzari de pana la 20% fata de anii trecuti.

Producatorii unor biciclete se lauda cu un model electric suta la suta romanesc. Cele mai performante au motorul in angrenaj.

Incarcarea se face la priza. Cu cele mai performante puteti parcurge 80 de kilometri fara sa obositi. Evident ca bicicleta poate fi folosita si atunci cind bateria se descarca.

"Asistenta electrica pana la 25 kilometri la ora indiferent de inclinatia drumului", a spus Haulica Radu, reprezentant tehnic.

"Segmentul care cred eu ca se dezolta cel mai repede in ultima perioada este segmentul urban", a spus Cristian Tatomir.

Specialistii spun ca anul 2014 a adus cresteri de vanzari de peste 20 la suta, pe tot ce inseamna piata auto moto. Numai autovehicule romanesti s-au fabricat peste 390 de mii.

De pilda, cei de la Ford sustin ca au dat lovitura la capitolul motoare. In ultimele 12 luni au ansamblat in jur de 150 de mii.

"Oamenii sunt foarte interesati de motoarele ecoboost, acesta este un motor pe benzina fabricat la Craiova, la noi in Romania. Este cel mai premiat motor din ultimii 3 ani si cel mai performant motor pe benzina", a explicat un dealer.

Altfel, targul vine si cu exponate de colectie. Szami e detinatorul unui supercar KOENYGSEGG. declarat in 2009 de revista Forbes "cea mai frumoasa masina din istorie".

Una dintre cele mai scumpe masini din lume. Acest model costa 1,2 milioane de euro si este singurul din Europa de est. In plus, supermasina a intrat in Cartea Recordurilor dupa ce a atins 300 km in numai 21 secunde.

"O sa iti arat avioane care merg cu 1000 km la ora. Nu e vorba de viteza. Aici sunt obiecte mai noi, mai vechi...fiecare dupa placerea lui", a spus Ion Tiriac.

Tocmai de aceea Ion Tiriac prefera masinile din colectia sa. Cateva dintre ele pot fi vazuta si la targ: un Ferrari galben care i-a apartinut lui Elton John, Aston Martin-ul din primul film James Bond si Rolls Royce-ul lui Al Capone.

Tags: masini, targ auto,


VIDEO PROTVPLUS.RO