Salonul Auto București: Noul Touareg, BMW I8 electric și Rolls Royce de 700.000 de euro

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

După o absență de 11 ani, Salonul Auto Internațional a revenit în Capitală, cu modele noi, unele abia lansate cu o săptămână în urmă la Geneva. Mulţi români au stat la coadă, nerăbdători să le vadă.

Cei care au vrut să vadă de aproape noul Touareg au fost nerăbdători să stea prea mult la coadă și au izbucnit conflicte.

Interesul oamenilor este de înţeles. Modelul a fost prezentat în premieră mondială la Beijing şi, în paralel, la Bucureşti.

Anelise Moldovan, marketing manager şi comunicare la Volkswagen Porsche România: "Este cel mai tehnologizat model al mărcii Volkswagen. Are un display, un cockpit, inovision cockpit total digital."

Costă aproape 60 de mii de euro, iar un român l-a comandat deja. Rivalii de la BMW au venit cu noul SUV X4. Premiera mondială a avut loc acum câteva zile la Geneva.

Cristian Păsărică, PR Manager Automobile Bavaria Group
Modelul va fi disponibili la dealeri din vară. Pot fi preluate precomenzi, avem deja câteva cereri."

Un I8 sută la sută electric a fost produs în serie limitată: numai 10 unităţi la nivel global. Vopseaua costă 30 de mii de euro, iar preţul final este de 200 de mii de euro.

Dar nu este cea mai scumpă maşina de la salon. Phantom de la Rolls-Royce poate ajunge şi la 700 de mii de euro, în funcţie de capriciile clientului.

Noul model Ford Fiesta s-a lăudat cu 5 stele la testele de siguranţă EuroNCAP.

Roxana Capătă, director de vânzări Ford România: "A fost prezentat la Geneva acum aproximativ o săptămână. Cu toate opţiunile pe ea se ridică la un preţ de 15 mii de euro."

Şi Audi a venit cu o maşină de la Geneva, noul model A6. Audi Etron, primul SUV electric, a fost prezentat în varianta de concept, dar există deja 3 români care l-au comandat şi sunt gata să plătească 100 de mii de euro.

Modelul Mini Cooper Country Man a atras cu accesoriu neobişnuit: un cort, care costă 3 mii de euro şi este instalat de-asupra maşinii. În el încap lejer 2 persoane adulte şi un copil. Este o alternativă pentru cei care ies în natură, dar nu vor să plătească pentru hotel.

Toyota a prezentat pentru prima dată în România maşina care merge cu hidrogen, iar pe toba de eşapament iese... apă. Din păcate, ţara noastră nu are nicio staţie de alimentare cu hidrogen.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO