S-a relansat masina adorata de femei si preferata de barbati. Primele poze oficiale

Ultima actualizare: 21-07-2014 07:09
Smart

Nemtii de la Daimler nu uita ca au in “casa” si brandul Smart si merg mai departe cu a doua generatie. Marca ramane deocamdata cu doua variante simple: ForTwo si ForFour.

Sunt cele mai vandute. Modelul nou s-a tot anuntat de ceva vreme, sa tot fie vreo 2 ani. In sfarsit, Smart a venit cu el si a dat un comunicat oficial. In noiembrie, masina intra pe piata, dupa lansarea de la Salonul Auto Paris 2014. Pana atunci vom sti cam tot despre noul Smart.

Pana acum stim ca este la fel de lung, practic nu s-a schimbat sasiul, si ca are multe elemente comune cu Twingo (Renault), cum ar fi anumite butoane sau oglinzile retrovizoare. Este normal, atata timp cat Mercedes si Renault lucreaza impreuna la diverse modele, motoare si cutii de viteze.

Cel mai mare lucru la micul Smart e ca are 10 cm (1.66m) in plus in latime si ca incepe sa se apropie de Toyota IQ (1.68m) in acest fel. Diferenta de eficienta in oras intre cele doua masini era chiar asta: ca Smart are forma si dimensiunile ideale, in timp ce IQ este un model prea lat pentru manevre rapide in trafic. Datorita unor mici schimbari la caroserie s-a castigat loc deasupra capului. Si portbagajul e mai mare, cu 40 de litri (260 litri standard).

Motoarele sunt in 3 cilindri, cu puteri intre 60 si 90 de cai (versiunea turbo). Locul motorului e acelasi, in spate. Noul Smart are un consum official de 4.1 l / 100 km (combinat oras-drum lung). Masina are si cea mai scurta raza de bracaj in segmentul ei (intoarcere pe loc). Ca sisteme de siguranta, Smart 2015 vine cu alerte la masinile din unghiul mort si la apropierea involuntara de masina din fata. Totodata, ca sa evite probleme cu vantul pe sosea, nemtii au pus un sistem de mentinere a stabilitatii la viteze peste 80 km/h.

Noul Smart consuma atat de putin pentru ca are cutii automate cu 6 trepte si manuale cu 5. Pretul de plecare este foarte bun, intre 10 si 11.000 de euro (TVA inclus). Sunt trei versiuni de echipare. In dotarile standard Smart a pus aer conditionat, faruri cu leduri, pilot automat, geamuri electrice. Optional poate fi adaugat la configuratie si un ecran de 3.5 inci cu functii multimedia/navigatie.

Text: Dan Alexandru Banu, Sport.ro

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO