RAR a lansat aplicația prin care poți afla totul despre o mașină la mâna a doua. Cum funcționează


Ultimul update: Joi 21 Martie 2019 22:34
Data publicarii: Joi 21 Martie 2019 18:04
Categorie: Stiri Auto

Registrul Auto Român a lansat joi o aplicație gratuită, utilă pentru cei care vor să cumpere o mașină la mâna a două, înmatriculată în România.

Folosind doar seria de șasiu, pot află numărul real de kilometri parcusi, dar și alte date tehnice. Mulți dintre cei care au încercat joi să folosească aplicația nu au reușit, pentru că se blocase din cauza numărului mare de accesări.

Aplicația "Istoric vehicul" poate fi accesată de pe site-ul registrului Auto Român - www.rarom.ro - atât de pe calculator, cât și de pe un telefon inteligent. Aplicația arată date tehnice și de indentificare doar pentru mașinile înmatriculate în România.

„Din cauza accesărilor numeroase, în primele 3 ore am avut peste 6.400 de accesări. Este posibil ca sistemul să fie puțin îngreunat. Această aplicație este gratuită pentru că toate datele care sunt la dispoziția clienților sunt date culese de RAR. Este dezvoltată de RAR în house, cum se spune, nu a costat nimic”, a declarat George Adrian Dincă, director general RAR. 

Conducerea RAR lucrează la o versiune îmbunătățită care să conțină și istoricul accidentelor și pentru mașinile înmatriculate în România, și pentru cele aduse din străinătate. Aceasta va fi însă contra cost.

Oricum, specialiștii vă recomandă și o verificare suplimentară în service înainte să cumpărați o mașină la mâna a două, verificare ce vă poate scuti de cheltuieli suplimentare și văpoate salva viață.

„Oricine poate avea vreun eveniment și își poate repara mașină oriunde în altă parte în afară unui service autorizat. Am avut, de exemplu, acum câteva săptămâni, lonjeron sudat, ceea ce înseamnă efectiv un pericol iminent. Mai nou, se înlocuiesc airbag-uri cu rezistențe, nici nu poți să le detectezi cu un testeri, trebuie doar să demonstrezi fizic să vezi dacă mai e acolo sau nu. La o inspecție periodică niciodată nu se verifică genul ăsta de aspect”, spune Ionuț Ragalie, proprietarul unui service auto. 

O astfel de verificare într-un service auto costă aproximativ 200 de lei.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO