Modelul sută la sută electric al Dacia bate record după record la vânzări

Dată publicare: 21-03-2021 17:23
Dată actualizare: 21-03-2021 20:00


Modelul sută la sută electric Dacia bate record după record la vânzări. În primele patru ore de la deschiderea precomenzilor s-au rezervat mai multe Dacia Spring decât toate vehiculele electrice cumpărate în România în 2019.

Platforma producătorului nu s-a mai blocat duminică.

Cuceriți de prețul imbatabil pentru un vehicul electric, românii s-au înregistrat cu miile, pe platformă, ca să prindă o Dacia Spring.

Dragoş Ioan Popescu, client: ”Cred că pe viitor, având în vedere şi normele de poluare, este o variantă foarte bună. Îmi place mult şi designul, îmi place mult şi raportul calitate preţ şi din familie am mers foarte mult pe Dacia. E foarte uşor de reîncărcat şi de acasă, de la o priză normală, şi am văzut tot mai multe staţii de reîncărcare în oraş. Eu sunt din Timişoara”.

La o priză casnică, un ciclu de încărcare va fi de peste 13 ore, conform datelor puse la dispoziție de producător. În timp ce la o priză rapidă, bateria va atinge 80 la sută din capacitate în mai puțin de 60 de minute.

Transportul urban este zona în care Spring se poate dovedi o revoluție din perspectiva costului. Este un model de buget, gândit pentru oraș, adică mediul în care activează firmele care fac transport la cerere și taximetrie. Mulți români au rezervat-o pentru afacerile cu livrări.

Alex Dona, antreprenor: ”Ca antreprenori aveam nevoie de o maşină electrică pentru livrări. Iar ceea ce a adus Dacia, din punctul meu de vedere, a adus o maşină foarte ieftină, dacă iei în considerare Rabla Plus, Rabla şi aşa mai departe. Pe zona de livrări, oamenii mei îşi vor putea face treaba extraordinar de bine”.

În primele patru ore, s-au rezervat 1.500 de mașini, mai mult decât toate vehiculele electrice cumpărate de români în 2019 și la jumătate față de anul trecut.

Dacia Spring va costa 18.100 de euro, iar cu ajutorul de la stat, prețul poate să scadă la jumătate. Modelul va avea 45 de Cai Putere şi va putea să parcurgă până la 305 kilometri în regim urban, conform specificațiilor producătorului, respectiv, 230 de kilometri, în regim mixt.

Îi va lua cam 6 secunde să ajungă la 50 de kilometri pe oră - viteza cu care se circulă în oraș - iar în afară poate prinde 125 de kilometri/oră.

Doritorii pot alege din 4 culori: alb, albastru, argintiu, roşu. Modelul este conceput în țara noastră, dar va fi asamblat în China. Cei care dau comandă acum trebuie să ştie că maşinile vor veni abia din luna septembrie.

Presa auto plasează Dacia Spring la concurență cu VW e-uP. Aici, însă, vorbim de un preț de peste 22 de mii de euro, la o autonomie la fel de restrânsă - aproape 260 de kilometri.

Tot pe acolo se situează și Skoda Citigo-e iV. Și acest model costă peste 20 de mii de euro și oferă 265 km autonomie.

Cei care au făcut precomandă pentru noul model Dacia vor primi un mail de confirmare, împreună cu un cod. În schimb, dacă s-a întâmplat să le fie reținută de mai multe ori taxa de rezervare - în urma problemelor de pe platformă - vor fi contactați pentru a li se restitui banii.


VIDEO PROTVPLUS.RO