Masinile parcate neregulamentar NU mai pot fi ridicate de autoritati. Decizia a fost publicata in Monitorul Oficial
Nicio masina parcata neregulamentar nu mai poate fi ridicata. De miercuri, toate hotararile locale care dispun astfel de masuri sunt lovite de nulitate.
Autoturismele parcate neregulamentar pe partea carosabila nu mai pot fi ridicate de autoritati, dupa ce o decizie a Inaltei Curti de Casatie si Justititie, publicata miercuri in Monitorul Oficial, stabileste ca procedurile de ridicare a autovehiculelor in cazul in care sunt parcate neregulamentar nu pot fi reglementate prin hotarari ale consiliilor locale, asa cum se intampla pana acum. Practic, prin decizia ICCJ, toate hotararile emise de autoritatile locale in acest scop sunt lovite de nulitate, scrie avocatnet.ro.
Pe 25 mai 2015, Inalta Curte de Casatie si Justitie admisese recursul in interesul legii, formulat de Avocatul Poporului, referitor la ridicarea masinilor parcate neregulamentar. Astfel, s-a stabilit ca procedura de aplicare a masurii de ridicare a vehiculelor stationate/oprite neregulamentar pe partea carosabila nu poate fi reglementata prin hotarari ale consiliilor locale.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Drept pentru care, autoturismele parcate neregulamentar nu mai pot fi ridicate de asa numitii "hingheri" de masini, care se foloseau pana acum de hotararile Consiliilor Locale.
"In interpretarea si aplicarea dispozitiilor art.128 alin.(1) lit.d), art.134 alin.(2) si art.135 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, raportate la dispozitiile art.3 alin.(1), art.5, art.36 alin.(1), alin.(2) lit.d) si alin.(6) lit.a) pct.13 din Legea administratiei publice locale nr.215/2001, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, art.21 lit.b) si art.24 lit.d) din Legea-cadru a descentralizarii nr.195/2006, procedura de aplicare a masurii tehnico-administrative constand in ridicarea vehiculelor stationate/oprite neregulamentar pe partea carosabila, prevazuta de art.64 si art.97 alin.(1) lit.d) si alin.(6) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.195/2002, nu poate fi reglementata prin hotarari ale consiliilor locale", se arata in decizia instantei, conform Agerpres.