Cum arată bijuteria pe 4 roți în valoare de 2 mil.$. Sunt doar 130 de exemplare


Ultimul update: Miercuri 21 August 2019 09:46
Data publicarii: Miercuri 21 August 2019 08:16
Categorie: Stiri Auto

Nu mai puţin de 200 de maşini de lux sunt atracţia principală în această săptămână în California.

Nu este vorba despre o paradă prin Bervely Hills, ci de Săptămâna Automobilelor din Monterey, un eveniment care este aşteptat în fiecare ani de către iubitorii bolizilor pe patru roţi. Iar în acest an, pentru prima dată la salonul auto din California, câteva dintre aceste bijuterii sunt electrice.

Cei mai importanţi producători auto din lume au profitat de peisajul Californiei pentru a-şi expune cele mai rare şi scumpe modele. Dar conştiente şi de problemele legate de mediul înconjurător. Este şi cazul modelului EVIJA de la Lotus, considerat super-automobilul electric al Marii Britanii. Bolidul atinge 100 de kilometri la oră în doar 3 secunde şi are un preţ pe măsură: două milioane de dolari. Maşina va putea fi cumpărată de anul viitor şi se vor construi doar 130 de exemplare.

 

Phil Popham, preşedinte Lotus: "Va fi, atunci când va intra în producţie anul viitor, cea mai puternică maşină de serie din lume. Este în totalitate electrică. Este o maşină frumoasă. Putem spune că este cu totul sculptată de aer, după modul în care aerul trece de maşină pentru a crea câmpul de forţă şi de a reduce frecarea. Ajută în mod evident la realizarea performanţei. Am efectuat un adevărat model de proiectare din ea, astfel încât este o hipermaşină frumoasă."

Un rival californian al celor de la Tesla, Drako Motors, a venit cu un model de lux, electric, care va ieşi pe piaţă de anul viitor la preţul de un milion de dolari.

Shiv Sikand, vicepreşedinte Drako Motors: "Este reprezentarea noastră pentru supermaşina modernă. Pentru noi, a fost foarte important să avem o maşină folositoare. Astfel încât ceea ce vedeţi aici este de fapt un grand coupe care poate transporta patru persoane şi bagajele lor. Unul dintre lucrurile cheie a maşinilor electrice este utilitatea lor şi acest lucru am dorit să vă oferim."

Iar Bentley, care sărbătoreşte în acest an 100 de ani de existenţă, a venit la salon cu un model care demonstrează ambiţiile companiei pentru viitor. Modelul electric adus în California îi oferă şoferului posibilitatea să se relaxeze şi să fie condus de pilotul automat.

Brett Boydell, director design Bentley: "Nu ne-am implicat în viitorul maşinilor electrice sustenabile doar ca aceste să fie reci sau lipsite de emoţii. De aceea, viziunea noastre este bazată în continuare pe moştenirea noastră şi pe ADN-ul nostru de emoţii, călătorii frumoase conectate la cea mai înaltă clasă."

Nici cei de la Bugăţi nu s-au lăsat mai prejos şi, la aniversarea a 110 ani de la înfiinţarea companiei, au prezentat o supermaşină, care prinde 400 de kilometri la oră şi costă ZECE milioane de dolari.

Stephan Winkelman, preşedinte Bugatti: "În privinţa designului, aveţi la dispoziţie toate elementele distinctive ale unui adevărat Bugatti. Aşa că aveţi potcoava în partea frontală. Avem linia centrală pe maşină şi apoi de două ori liniile Bugatti pe laterale şi mai avem un motor incredibil. Cu capacitatea de opt metri cubi, 16 cilindri şi, ceea ce este cu adevărat nou şi incredibil: 1.600 de Cai Putere care duc la un raport incredibil de masă şi putere de doar 1,1 kg."

Chiar dacă aveţi disponibili banii necesari, vestea proastă este că toate modelele Bugatti sunt deja vândute.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!   

VIDEO PROTVPLUS.RO