În a 7-a ediție @[email protected], aflăm cum ne pot proteja financiar asigurările de viață, pe noi, dar mai ales pe cei dragi nouă, dar și care sunt pârghiile care ar putea încuraja dezvoltarea acestui sector în România.

Invitata acestei ediții este Anita Nițulescu, CEO Eurolife FFH, care vorbește despre principalele beneficii ale asigurărilor de viață și ne explică de ce acest instrument reprezintă un pilon important în bunăstarea noastră financiară.

Anita Nițulescu, CEO Eurolife FFH: ”În România, avem 18% asigurări de viață din totalul asigurărilor. Sunt mai multe cauze pentru care aceste asigurări sunt atractive în țările cu economii dezvoltate. Ele sunt susținute fiscal, statul ajută oamenii să investească în asigurări și îi ajută material, cu impozite mai mici. Asigurările reprezintă un ajutor al statului. Nu poate să susțină orice cheltuială pentru orice accident, pentru orice intervenție chirurgicală, pentru dispariția unui membru din familie. Asigurările vin și compensează un moment nefericit din viața omului”.

Care sunt beneficiile asigurărilor de viață

Anita Nițulescu, CEO Eurolife FFH: „Asigurările de viață ajută financiar o familie și un individ în momentul în care lucrurile neprevăzute și neplăcute apar în viața lor. Mai sunt asigurările de economisire, care disciplinează cumpărătorul să pună deoparte o sumă de bani. Și asiguratorul îi garantează că la finalul contractului va primi acea sumă de bani. Bineînțeles că aceste sume sunt purtătoare de dobândă.”