Cum putem să ne protejăm viețile, familiile și bugetul împotriva neprevăzutului? Află ce este deficitul de protecție
În a șasea ediție @sigur@t, oamenii din asigurări continuă discuția despre cum putem să ne protejăm viețile, familiile și bugetul împotriva neprevăzutului, de data aceasta prin intermediul asigurărilor de viață și de sănătate.
Invitatul acestei ediții este Gerke Witteveen, vicepreședinte UNSAR – Asociația Asigurătorilor din România și CFO NN Asigurări de Viaţă.
Cu această ocazie aflăm ce este deficitul de protecție al românilor și cum contribuie asigurările de viață și de sănătate la reducerea vulnerabilităților familiilor și a dezechilibrelor sociale!
"Dacă se întâmplă ceva neprevăzut, cum ar fi o problemă de sănătate, un deces sau pierderea locului de muncă, imediat se întâmplă lucruri. În primul rând, se pierde venitul, iar în al doilea rând apar niște cheltuieli care sunt neprevăzute. Nivelul de economie, în România, nu e suficient pentru a le acoperi. Deci deficitul de protecție, de fapt, e diferența dintre economia pe care societatea română o are și câți bani avem nevoie dacă se întâmplă ceva neprevăzut", a explicat Gerke Witteveen.
Întrebat cât de vulnerabili sunt cu adevărat românii, dacă ar fi să punem totul în cifre, Gerke Witteveen a răspuns: "La nivelul societății românești, e un deficit de 600 miliarde de lei. E o sumă cam mare. Pentru o familie, asta înseamnă 110.000 de lei. Deci, dacă se întâmplă ceva neprevăzut, o familie din România are nevoie de 110.000 de lei, bani pe care nu îi are".
De asemenea, acesta a precizat că, spre deosebire de România, Olanda, țara sa de baștină, are o tradiție în asigurări. "85% din oamenii din Olanda au o asigurare de sănătate suplimentară. Spre exemplu, dacă ai o casă, fiecare are o asigurare de locuință. E un comportament natural. Dacă cumpri o casă, cumperi și asigurare".
Mai multe detalii, în VIDEO