Terapie prin pictura. Aceasta este solutia catorva zeci de doamne din Sebes pentru a scapa de stres

Ultima actualizare: 11-10-2012 07:44

 Pasiunea pentru pictura se dovedeste salvatoare pentru cateva doamne din Alba care si-au gasit refugiul in fata problemelor de zi cu zi in fata sevaletului. Stresul acumulat peste zi si problemele la serviciu sunt alungate cu ajutorul unei pensule si a acuarelelor.

 Desi la inceput au fost reticente cursantele spun ca acum si-au descoperit o latura sensibila a personalitatii lor care le ajuta sa comunice si sa socializeze mult mai bine cu cei din jur. Terapia prin arta este foarte intalnita in occident, iar acum incepe sa prinda contur si la noi.

La Sebes 50 de doamne au ales sa scape de stres si sa se destinda prin intermediului picturii. Majoritatea au tinut pentru prima data in mana o pensula, insa acum dupa cateva cursuri si-au descoperit pasiunea pentru frumos.
Toata saptamana se cumuleaza destul de mult stres am trei baieti si sotul si zic eu o femeie cu patru barbati are si de lucru si aici gasesc relaxare si o placere totodata. E o satisfactie e ceva ce ai creat si ai dus la finish ca persoana”, povesteste una dintre cursante, Florina Presecan.

Proiectul este finantat de catre primaria din Sebes in partenriat cu initiatorii proiectului care au vrut sa scoata din monotonie oamenii sis a le arate partea frumoasa a artei.

Cursurile de pictura sunt gratuite pentru cei dornici sa se relaxeze altfel, decat in fata televizorului sau al calculatorului. Psihologii spun ca toate formele de arta pot aduce lumina in zonele cele mai intunecate ale sufletului nostru.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO