Seful unui post de politie din Cluj este cercetat prealabil dupa ce a fost acuzat ca a intretinut relatii sexuale cu o minora

07-05-2014 16:50


Politie

Seful unui post de politie din Cluj este cercetat prealabil de conducerea Politiei Judetene, care s-a autosesizat in urma unor informatii potrivit carora acesta a intretinut relatii sexuale cu o eleva de 16 ani.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Cluj, Simona Varci, a declarat ca institutia s-a autosesizat dupa ce a aflat despre acuzatii aduse sefului de post din comuna Poieni de catre o fata de 16 ani, care sustine ca a intretinut relatii sexuale cu acesta.

"Aspectele semnalate fac obiectul unei anchete interne declansate la sfarsitul lunii martie, in baza unei autosesizari. In urma primelor verificari, conducerea IPJ Cluj a dispus declansarea cercetarilor prealabile fata de politist si instiintarea unitatii de Parchet competente dupa calitatea persoanei, pentru a stabili daca exista indicii pentru savarsirea unei infractiuni si daca se impune inregistrarea unui dosar de cercetare penala. La nivelul IJP Cluj nu a fost depusa vreo plangere penala prin care sa se sesizeze comiterea unei fapte penale de catre politistul in cauza. Rezultatul va fi comunicat unitatii de Parchet competente. In acest moment nu se pune problema unei mutari disciplinare a politistului", a spus Virci.

La randul sau, seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Cluj, Valentin Cuibus, a declarat ca a dispus o verificare a cazului, dupa ce in presa a aparut informatia ca fata ar fi renuntat la scoala din cauza relatiei cu politistul.

"Urmeaza sa vedem ce s-a intamplat, daca eleva a renuntat, intr-adevar, la scoala si din ce motiv", a spus Cuibus.

Totodata, purtatorul de cuvant al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Cluj, Alina Chiorean, a declarat corespondentului Mediafax ca in cazul fetei va avea loc o evaluare in teren.

"Ne-am autosesizat, iar sesizarea este orientata spre Centrul Judetean de Interventie pentru Copilul Abuzat tinand cont ca este vorba despre un act sexual cu un minor, fata avand sub 18 ani. Vom face o evaluare in teren si vom audia atat fata, cat si familia acesteia, si in functie de rezultat vom stabili un plan de interventie. Va urma si o consiliere psihologica a fetei, dupa finalizarea evaluarii in teren", a spus Chiorean.

Potrivit acesteia, evaluarea in teren va dura cateva zile.
 

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO