Sarbatoarea Balmosului Ardelenesc. Muzeul Etnografic al Transilvaniei ii asteapta pe gurmanzi cu balmos traditional

16-05-2014 13:12


Sarbatoarea Balmosului Ardelenesc

Parcul Etnografic „Romulus Vuia” din Cluj-Napoca gazduieste a II–a editie a Sarbatorii Balmosului Ardelenesc. Balmosul va fi preparat cei mai de seama ciobani veniti atat din Cluj, cat si din judetele vecine.

Clujenii, dar si turistii prezenti maine la Sarbatoarea Balmosului Ardelenesc, vor putea savura o portie de balmos preparat dupa retete traditionale de catre cei mai de seama ciobani veniti atat din judetul Cluj, cat si din judetele vecine, pastratori ai obiceiurilor pastoresti din zona.

La aceasta editie, balmosul va fi preparat de: Asociatia crescatorilor de ovine si caprine „Sancraiana”- judetul Mures, reprezentata prin Suteu Ovidiu, Asociatia crescatorilor de ovine din comuna Sant - judetul Bistrita-Nasaud, reprezentata prin Grapini Iosif Leonida, Asociatia crescatorilor de oi din comuna Jucu – judetul Cluj, reprezentata prin Adrian Bere, Asociatia „Pastratorii traditiilor” – Copaceni, judetul Cluj, reprezentata prin Crisan Anca.

Evenimentul este organizat in Parcul Etnografic „Romulus Vuia”, str. Taietura Turcului (Hoia), sambata, 17 mai 2014, de la ora 11.00. Pentru a intregi atmosfera de sarbatoare, de la ora 13.00 este programat un spectacol de muzica populara sustinut de Orchestra “Cununa Transilvana” a C.J.C.P.C.T. Cluj, dirijor Ovidiu Bartes.

Intrarea in Parcul Etnografic” Romulus Vuia” va fi libera, iar pe durata evenimentului (intre orele 11-18), va circula din ora in ora un autobuz al CTP (Compania de Transport Public) Cluj pe traseul IRA – Parcul Etnografic.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO