11 perchezitii in Cluj si Sibiu. Evaziune fiscala de peste 500.000 de lei

16-05-2014 12:58


Perchezitii

Politistii clujeni au desfasurat 11 perchezitii pe raza judetelor Cluj si Sibiu, intr-o cauza cu prejudiciu de peste 500.000 lei, in care sunt efectuate cercetari sub aspectul comiterii mai multor infractiuni de evaziune fiscala.

Politistii de investigare a fraudelor din cadrul IPJ Cluj au desfasurat 11 perchezitii pe raza judetelor Cluj si Sibiu. Perchezitiile s-au efectuat la resedintele unui barbat de 51 de ani din judetul Sibiu si la sediile sociale a 9 societati comerciale, administrate de catre acesta pe raza judetelor Cluj si Sibiu.

Barbatul este banuit ca in perioada 2012- 2014 ar fi constituit mai multe circuite interne si intracomunitare fictive de marfuri si prestari servicii intre societatile pe care le administra, cu scopul de a se sustrage de la plata obligatiilor fiscale datorate statului.

Mai mult, barbatul este bauit ca ar fi rambursat ilegal T.V.A. in valoare de peste 500.000 lei, in urma derularii unor tranzactii cu piese auto, produse publicitare si alimentare.

In urma perchezitiilor au fost identificate si ridicate documente contabile si unitati de stocare a datelor in sistem informatic. De asemenea, au fost ridicati circa 94.000 lei, despre care exista suspiciunea ca provin din savarsirea unor fapte de natura penala.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO