Principele Nicolae al Romaniei si turul ciclist „Cartile Copilariei pe bicicleta” ajung in Cluj-Napoca

Ultima actualizare: 27-04-2015 07:03
Principele Nicolae al Romaniei si turul ciclist „Cartile Copilariei pe bicicleta” ajung in Cluj-Napoca

Campania inedita de strangere de fonduri are drept scop realizarea de donatii de carte in cadrul programului national de lectura “Cartile copilariei”.

Proiectul este unic in Romania si traverseaza, in perioada 23 aprilie – 3 mai, 10 orase, din Sighetu Marmatiei pana in Constanta, pentru promovarea lecturii si a unui stil de viata sanatos la nivel national. Plutonul ciclist ajunge astazi in Cluj-Napoca.

Ciclistii sunt asteptati sa se alature de la intrarea in Cluj-Napoca dinspre Someseni la ora 12.45 pana in fata Parcului Central “Simion Barnutiu” , unde va avea loc si o donatie de carte catre copiii prezenti si premierea celor mai pasionati mici cititori cu biciclete si ghiozdane cu rechizite.

Campania pe bicicleta urmareste nu colectarea de volume, ci strangerea de fonduri: “Cartile pe care le donam sunt carti speciale, care fac parte dintr-un program national de lectura. Incercam sa aducem in fata copiilor carti in care credem, programe care asigura mai apoi devenirea unui viitor cititor adult”, declara Iren Arsene, presedinta a Asociatiei Curtea Veche.

Volumele din seria “Cartile copilariei” sunt mari opere literare adaptate de specialisti pe intelesul copiilor cu varste cuprinse intre 8 si 14 ani.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO