Premiera in alb la Teatrul National Cluj-Napoca

Ultima actualizare: 29-04-2014 06:53
Livada de Visini

Persoanele care vor participa la premiera spectacolului "Livada de visini", care va avea loc duminica la Teatrul National Cluj-Napoca, sunt invitate de regizorul Roberto Bacii sa se imbrace cu haine albe, "pentru a fi in ton" cu reprezentatia.

Regizorul italian Roberto Bacii revine la Cluj cu punerea in scena a piesei "Livada de visini" de Anton Cehov, premiera spectacolului urmand sa aiba loc duminica, de la ora 19.00. Regizorul italian se afla la a doua colaborare cu trupa teatrului clujean, dupa ce in urma cu doi ani a montat "Hamlet" de William Shakespeare.


Prin transpunerea inedita a piesei "Livada cu visini" a lui Cehov, Teatrul National clujean marcheaza o dubla sarbatorire: 110 ani de la premiera piesei, in 17 ianuarie 1904, la Teatrul de Arta din Moscova in regia lui Stanislavski, si 110 ani de la moartea scriitorului (2 iunie 1904).


Regizorul Roberto Bacii ii invita pe spectatori sa se imbrace in alb pentru a fi in ton cu spectacolul.


"O simfonie in alb ar putea fi numita pe scurt aceasta livada, intrucat spectacolul e inundat intr-o mare de alb: alb-transparente sunt perdelele, care creeaza spatii de joc, albe sunt petalele florilor scuturate ale livezii de visini, imprastiate atat pe scena, cat si pe puntea ce patrunde in sala, pe culoarul central. Albe sunt si scaunele pe care spectatorii se afla asezati, fiind facuti partasi ai sfasierii sufletesti a personajelor cehoviene. Acesta este motivul pentru care regizorul sugereaza spectactatorilor sa incerce o varianta de vestimentatie pe tonuri de alb"
, se arata in comunicatul remis de reprezentantii Teatrului National Cluj-Napoca.


Dramaturgia este realizata Stefano Geraci, iar scenografia de Adrian Damian, in spectacol jucand Ramona Dumitrean, Alexandra Tarce, Anca Hanu, Ionut Caras, Sorin Leoveanu, Cristian Grosu, Catalin Herlo, Irina Wintze, Radu Largeanu, Patricia Brad, Cornel Raileanu, Matei Rotaru, Miron Maxim.

Regizorul italian Roberto Bacci este director artistic si fondator al Fondazione Pontedera Teatro din Italia.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO