Parjol azi-noapte intr-o localitate din judetul Bistrita Nasaud


Ultimul update: Duminica 11 August 2013 02:41
Data publicarii: Joi 08 August 2013 10:04
Categorie: Ardeal

Un incendiu ce parea de nestapanit a mistuit in cateva ore o casa din lemn si un hambar plin cu fan. Familia care locuia acolo s-a trezit inconjurata de limbi de foc si de o perdea groasa de fum.

 

Proprietarul si-a scos repede cele doua fetite din locuinta si a sperat apoi ca va mai salva ceva cu ajutorul localnicilor si al pompierilor. In urma dezastrului a ramas doar o ruina din constructia care nu era asigurata. Casa a fost cuprinsa de foc in miez de noapte, cand toata lumea dormea. Flacarile au invaluit mai intai un hambar cu fan si s-au extins cu repeziciune. Locuinta construita din lemn a ars ca o torta.

Cand a izbucnit incendiul, in casa erau doua fetite de 5 si 8 ani. Tatal lor a sarit imediat sa le salveze si a reusit sa le scoata tefere afara. Inauntru era si bunica lor, care a iesit singura. I s-a facut rau cand a vazut valvataia si a avut nevoie de ingrijiri medicale. Barbatul a scos din casa si buteliile cu gaz ca sa evite astfel o eventuala explozie. Localnicii au sarit sa potoleaca parjolul, iar unul din ei s-a urcat pe acoperis sa stinga focul. Asta desi sub picioarele lui erau flacari uriase, care tasneau din constructia ce se putea prabusi in orice moment.

In nebunia iscata, un pompier a cazut intr-un put adanc, plin cu apa, aflat exact langa casa. A avut noroc pentru ca un coleg l-a auzit la timp. A chemat intariri si l-a scos repede la suprafata. Interventia pompierilor a fost una dificila. Cu toate ca in zona sunt 5 hidranti, doar unul avea apa. Deocamdata, nu se stie nimic despre cauza incendiului, dar pompierii vor reveni astazi sa cerceteze zona cu atentie.
 

Agitatie in Salina Praid. Sute de turisti au fost evacuati
O vila din Cluj a ars aseara ca o torta, dupa ce a fost lovita de un fulger
VIDEO PROTVPLUS.RO