Liceenii patiseri. Placintele facute in timpul orelor se vand ca painea calda in pauze

×
Codul embed a fost copiat

Munca sfinteste locul - nu este doar un proverb - cel putin intr-un liceu din Alba Iulia, unde a devenit "piatra de temelie"! Elevii invata sa prepare placinte, langosi si pizza in laboratorul scolii, apoi vand produsele in pauza, pe coridor.

Clienti de nadejde sunt nu doar colegii, ci si profesorii, incantati de gustul proaspat al bunatatilor. Elevii castiga astfel de doua ori - invata meserie si fac si profit, care contribuie la finantarea scolii.

Imediat ce a ajuns la liceu, elevii au mers mai intai la patiserie, unde zilnic se prepara bunatati. Cornuri umplute cu vanilie sau ciocolata, langosi sau placinte cu branza - toate ies din mainile colegilor.

"Acum facem pateuri cu branza. A fost putin greu, acum la inceput pana ne invatam. E bine... Facem si bani, invatam si o meserie", spune Remus, unul dintre elevii patiseri.

La fel ca Remus, si alti tineri constientizeaza avantajele proiectului initiat de profesori. Este, intr-adevar, si o afacere, pentru ca misiunea lor nu se opreste in laborator. Produsele sunt apoi vandute.

Citește și
Zeci de copii fara parinti din Cluj primesc mancare de la restaurante

"Vin in fiecare pauza si le vand produse proaspete elevilor, undeva la 150-200 de cornuri pe zi, pizza, langoase, toate produsele", explica un elev.

Banii obtinuti ajung apoi in fondul scolii. Elevii fac astfel profit si castiga si experienta. Multi au deja planuri sa plece peste hotare, sa isi faca un rost.
 

Articol recomandat de sport.ro
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Citește și...
“Mancarea in asteptare” pentru nevoiasii din Cluj
“Mancarea in asteptare” pentru nevoiasii din Cluj

Intr-o lume in care solidaritatea este un lucru tot mai rar, orice gest frumos inseamna enorm, pentru cei necajiti. Un nou tip de ajutor, pornit din Franta si Italia, numit "mancarea in asteptare", a inceput sa prinda si la noi. Modelul este simplu.

Zeci de copii fara parinti din Cluj primesc mancare de la restaurante
Zeci de copii fara parinti din Cluj primesc mancare de la restaurante

Daruind, vom dobandi. De acest lucru s-au convins patronii unor restaurante din Cluj care nu mai arunca mancarea buna la finalul fiecarei zile, ci o ofera sarmanilor. Astfel, zeci de persoane primesc zilnic bucate pregatite de bucatari iscusiti.

Recomandări
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern

Candidatul comun pentru alegerile prezidențiale de anul viitor este pus sub semnul întrebării în noul Executiv.

Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”
Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”

România exportă din nou energie, produsă acum din centralele eoliene, afirmă ministrul de resort Sebastian Burduja, care pledează pentru acest tip de energie verde. Apa din lacurile de acumulare, pentru energia hidro, trebuie păstrată, spune el.

Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului
Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului

Apărarea și securitatea României nu sunt amenințate de Aliați și parteneri, spune răspicat MApN, care dezminte astfel dezinformările apărute pe tema modificărilor legislative în ceea ce privește apărarea spațiului aerian național împreună cu NATO.