Liceenii patiseri. Placintele facute in timpul orelor se vand ca painea calda in pauze
Munca sfinteste locul - nu este doar un proverb - cel putin intr-un liceu din Alba Iulia, unde a devenit "piatra de temelie"! Elevii invata sa prepare placinte, langosi si pizza in laboratorul scolii, apoi vand produsele in pauza, pe coridor.
Clienti de nadejde sunt nu doar colegii, ci si profesorii, incantati de gustul proaspat al bunatatilor. Elevii castiga astfel de doua ori - invata meserie si fac si profit, care contribuie la finantarea scolii.
Imediat ce a ajuns la liceu, elevii au mers mai intai la patiserie, unde zilnic se prepara bunatati. Cornuri umplute cu vanilie sau ciocolata, langosi sau placinte cu branza - toate ies din mainile colegilor.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Acum facem pateuri cu branza. A fost putin greu, acum la inceput pana ne invatam. E bine... Facem si bani, invatam si o meserie", spune Remus, unul dintre elevii patiseri.
La fel ca Remus, si alti tineri constientizeaza avantajele proiectului initiat de profesori. Este, intr-adevar, si o afacere, pentru ca misiunea lor nu se opreste in laborator. Produsele sunt apoi vandute.
"Vin in fiecare pauza si le vand produse proaspete elevilor, undeva la 150-200 de cornuri pe zi, pizza, langoase, toate produsele", explica un elev.
Banii obtinuti ajung apoi in fondul scolii. Elevii fac astfel profit si castiga si experienta. Multi au deja planuri sa plece peste hotare, sa isi faca un rost.