Concursurile se tin lant in bucataria familiei Cioaba
In fiecare duminica, un membru al staborului trebuie sa prepare fara niciun ajutor din partea femeilor cateva feluri de mancare. Fiului regelui Florin Cioaba, Dorin, le-a pregatit musafirilor doua feluri traditionale si unul din bucataria internationala.
O gaina de rasa, surata cu cea plimbata de Iulia Albu, pe post de animal de companie, a fost prima victima a „bucatarului” Dorin Cioaba. Inainte insa sa o arunce in oala i-a pus lesa si scutec ca sa nu fie stresata. „Unii au ajuns sa si divorteze din cauza unei gaini sora cu gaina noastra si de aceea eu mai bine i-o gatesc lui nevasta-mea, scap de ghinion, isi aduce aminte ce mancare buna i-am pregatit si toata lumea e fericita. Asa ca o indemn si pe Iulia sa-si ia gaina, sa o gateasca, sa-i faca sotului ei o ciorba buna si sa vezi ca se impaca”, povesteste Dorin.
Odata gaina sacrificata, Dorin Cioaba a trecut la treaba. A gatit Sahaimas - o ciorba cu carne de pasare, muschi de porc, varza si orez, apoi ranza la cuptor - un muschi de porc lasat in saramura, dar si un si piept de pui cu ananas.
Cu reteta in mana, Dorin a parut ca se descurca. Ceapa i-a dat insa putin de furca. Pentru ca regulile concursului sunt foarte stricte, Dorin Cioaba nu a lasat nicio femeie sa-l ajute.
Oaspetii au gustat din cele trei feluri de mancare la care Dorin Cioaba a adaugat inca unul. Bucatele au curs una dupa alta, la fel si laudele.
Concurentii care vor primi cele mai mari note se vor intrece in marea finala programata la vara.