Fata umana a justitiei

Ultima actualizare: 24-10-2012 22:53

Ne-am obişnuit să îi vedem în uniforme şi să credem că întreaga lor viaţă se rezumă doar la a ne apăra. Câțiva oameni ai legii din Cluj-Napoca ne arată o latură personală, pe care nu o vedem zi de zi.

Gabriel Rusu, directorul adjunct al Școlii de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca este un exemplu elocvent că uniforma scorțoasă nu reprezintă totul. De ani buni, Gabriel dă viață benzilor desenate. El este un artist desăvârșit, iar cei care îi admiră lucrările nu bănuiesc nici măcar o clipă că autorul este chiar directorul adjunct al Școlii de Agenți de Poliție. Acasă, departe de rigorile postului pe care-l ocupă, Gabriel percepe benzile desenate ca pe un film în integritatea lui, din care fură anumite imagini.

Jules Verne, în viziunea clujeanului

Pentru Gabriel, pasiunea pentru benzile desenate a început în copilărie. Serialul “Razboiul stelelor” a fost punctul de plecare pentru operele care au urmat firesc în ultimii ani. „Atunci când mă întorc la planşa de desen, obosit după o săptămână încărcată de evenimente, de probleme care mai de care mai inedite, îmi regăsesc liniştea şi pacea sufletească în spatele trăgătoarelor în tuş, în faţa planşei. Banda desenată înseamnă întoarcerea în trecut, spre copilărie”, explică acesta. În prezent, el are câteva albume publicate, precum „Ultimul Gadar” sau „Porţile Creaţiei”, iar acum lucrează la o lucrare inspirată din poveştile lui Jules Verne – „Eternul Adam”. Acest proiect va fi proba maturității sale de artist, spune directorul școlii.

Câinele, cel mai bun prieten al omului

Lăsăm în urmă Școala de Poliție și poposim la Jandarmeria Cluj, unde îl întâlnim pe Cristian Halja. La cei 34 de ani, jandarmul își ocupă timup liber cu o activitate care îl ajută foarte mult și în munca lui - este dresor canin și școlește atât patrupedele prietenilor, cât și pe cele ale colegilor de breaslă. „Pasiunea dresajului este atât de complexă încât nu are limite şi îţi face o mare plăcere când poţi să te impui voinţei unui animal, chiar dacă e un bichon mic sau un câine de talie mare”, spune Cristian. Chiar dacă unii oameni ar putea să privească cu suspiciune astfel de pasiuni, specialiștii spun că hobby-urile nu ar trebui să lipsească din viața noastră și că prin intermediul lor ne putem găsi resursele necesare pentru a excela.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO