DELICIOS. Retete bune de post
Postul poate fi o alegere simpla daca stim sa alegem produsele cele mai potrivite. Adrian Hadean ne vine in ajutor si ne arata ce sa mancam in aceasta perioada pentru a fi plini de energie.
Legumele trase putin la tigaie sau in supe si ciorbe sunt recomandate ca aliment principal in aceasta perioada, dar imaginatia ar trebui sa atinga cote maxime. „In general fasolea e o sursa destul de buna de proteine, dar e pacat sa te limitezi doar la fasole si cartofi in timpul postului”, spune Hadean.
La o prima vedere mancarea de post pare foarte usor de gatit, dar dupa cateva zile in care meniurile se epuizeaza, incep probleme multor gospodine. Totusi, Adi Hadean ne spune ca pateul vegetal mancat de cele mai multe ori la micul dejun poate fi inlocuit cu o varianta mai sanatoasa. Mai precis, un mic dejun englezesc: beans on toast, adica aceiasi paine prajita, boabele de fasole pe care le pui in tigaie cu niste rosii, un pic de patrunjel, poate un pic de sare si de piper.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Frunzele de ridiche, leurda, uleiul de dovleac sau de floarea soarelui presat la rece sunt cateva dintre recomandarile specialistilor pentru o alimentatie sanatoasa dar si hranitoare.
Un alt sfat pentru aceasta perioada este evitarea produselor semipreparate din supermarketuri. Legume coapte in cuptor, morcovi, sfecla, pastarnac, toate astea stropite cu putin ulei, presarat sare piper chimen e o alta varianta de mancare ce se poate transforma intr-o cina savuroasa.
Sursa: Pro TV
Etichete: cluj, mancare, legume, fructe, adi hadean, post, ardeal,
Dată publicare:
17-03-2012 11:18