Craciun cu traditii respectate ca la carte la pensiunile din Sibiu, Arges si nordul Moldovei

Ultima actualizare: 13-12-2014 01:47

Daca va e dor de un Craciun ca in ograda bunicii, sau vreti sa traiti 'pe viu' traditii vazute doar la televizor, Agentia Nationala pentru Turism Rural va face o propunere: "Traditiile Craciunului" - un program lansat iarna aceasta.

In programul 'Traditii de Craciun" s-au inscris pana acum pensiuni din judetele Arges, Brasov, Buzau, Gorj, Mehedinti, Neamt si Sibiu.

Oaspetii vor primi colindatorii, pot sa mearga la biserica sau sa petreaca alaturi de localnici, iar in timp ce doamnele invata secretele cozonacului perfect, barbatii dau o mana de ajutor la pomana porcului.

Sandel,un dolofan de peste 200 kg a fost parlit cu paie, curatat bine si apoi dat cu sare, sa se topeasca soriciul in gura.

Cu obiceiurile ei stravechi, Marginimea Sibiului nu putea sa lipseasca din programul Traditiile Craciunului. De sarbatori, turistii pot asista aici la taierea porcului, si vad cum se pregatesc in gospodarie produsele traditionale. Dupa ce porcul e transat, se trece la degustare.

Preturile incep de la 40 lei de persoana, noaptea de cazare fara mic dejun, la o pensiune de 2 margarete. Iar pentru 3 nopti de cazare cu demipensiune, se ajunge la 600 lei de persoana. Programul include si perioada Craciunului pe rit vechi.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO